22.04.2012

Изи Кредит направи зрелищно 4:4 с Глобул на Турнира на надеждата

news article image

Зрелищен спектакъл и истинска футболна драма наблюдаваха зрителите в залата в Челопечене на последния мач от група Г на Турнира на надеждата – Изи Кредит-Глобул, игран в събота. Срещата завърши наравно 4:4, което класира за четвъртфиналите отбора на Глобул. Другият отбор в група Г – Фикосота Синтез, вече си беше подсигурил място в по-нататъшната фаза на турнира след 1:1 с Глобул и 7:1 с Изи Кредит.

Отборът на Изи Кредит излезе с променен облик от срещата с Фикосота и демонстрира силна мотивация и желание за игра. Глобул от своя страна предимно се защитаваше, защото ги устройваше и равенство. Всичко до средата на второто полувреме на мача подсказваше категорична победа на лидера в бързото кредитиране в България. Един гол на капитана Николай Янакиев и три на най-добрия в мача – Илиян Илиев, осигуриха солидна преднина за червено-сивите от Изи Кредит. Отделно на няколко пъти гредите и малшансът им попречиха за още по-изразителен резултат. Точно тогава обаче Изи Кредит остана с човек по-малко на терена – Янакиев беше отстранен от игра за втори жълт картон. Глобул, които до този момент изглеждаха отчаяни и изоставаха с два гола, се посъвзеха и върнаха още един гол. Развръзката дойде в последната секунда на даденото неясно защо от съдията 25-секундно продължение на двубоя. Тогава при хаотично изсипана топка пред вратаря на Изи Кредит, Владимир Панов от Глобул успя да я засече за 4:4.

Каква поредна футболна драма, би възкликнал футболният коментатор. Отразяващият целия турнир сайт nacionalite.org веднага след мача написа „Да гледаш „Ел Класико” в Челопечене”, правещ аналогия със супердербито между Барселона-Реал Мадрид, играно същата вечер. Сайтът цитира и местната футболна легенда Рангел Стоилов- Джафте, който е бил съотборник с легендарния Димитър Пенев. Изи Кредит и Глобул успяха да ме пренесат в онова по-добро за спорта време, когато футболът беше истински и играчите бяха на терена заради любовта към играта, а не заради парите и славата, коментира развълнуван пред сайта Джафте.

Въпреки отпадането си, отборът на Изи Кредит спечели симпатиите на публиката с красивата си игра. В крайна сметка изпълнихме достойно основната си мисия в турнира – да подкрепим българския национален отбор за бездомни, който ще играе на Световното първенство в Мексико сити тази есен, отбеляза треньорът на отбора Димитър Панев.

Ask a question Задай въпрос