10.03.2013

Ученици организират благотворителен концерт под наслов „Да изпратим малките математици на състезания в страната и чужбина“

news article image

Събитието е на 14-ти март в столичния бар RockIT и специален гост на него ще са звездите от D2

Ученици от софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ) организират благотворителен рок купон в подкрепа на своите съученици-състезатели по математика и информатика. Събитието е под наслов „Да изпратим малките математици на състезания в страната и чужбина“ и ще се проведе на 14-ти март от 18:00 до 22:00 часа. За всички фенове на интелигентния стил и в името на еволюцията на родната интелигенция четири часа ще свирят момчетата от популярната група D2, група CRUSH и ученическите банди Random Station и FIll in the Blank. Събитието ще се осъществи и с подкрепата на Изи Кредит, компанията-лидер в бързото кредитиране. Приходите от билетите за концерта ще бъдат дарени на училището и с тях ще се подпомогнат разходите на състезателите по математика и информатика.

Като състезател по математика знам колко е важно да имаш поле за изява на турнири в България и чужбина. Поставям си за цел да помогна за набирането на средства, които лично ще предоставя на директора на училището, за да бъдат изразходвани по предназначение. Нека с проект като този все повече деца да имат възможност да се явяват на състезания по математика и информатика, с което двата предмета ще се популяризират още повече, а престижът и репутацията на гимназията ни ще бъдат все така на най-високо ниво“ сподели инициаторът на благотворителния рок концерт Емо, ученик в 12-ти клас на СМГ.

Именно учениците от математическата гимназия в София донесоха слава и успехи на България, печелейки куп медали на олимпиадите по математика и информатика.

Ask a question Задай въпрос