18.05.2015

Небанковите потребителски кредити поевтиняват и са все по-търсени

news article image

Цената на небанковите потребителски кредити в България се понижава, а търсенето им расте с най-висок темп от година и половина насам. Това сочи анализ на Изи Кредит, една от водещите компании в бранша. „С колко точно поевтиняват е трудно да се обобщи при над 150 опериращи компании в сектора, но цената спада и това се усеща от всеки участник на пазара”, посочват от Изи Кредит.

Основните фактори за понижението са силната конкуренция и промоционалните оферти за лоялни клиенти, включващи значителни отстъпки и гратисни периоди без плащане на лихви и такси. Банковото финансиране, на което разчитат много от небанковите финансови институции, също поевтинява, което допълнително допринася за намаляването на цената на микрозаемите, се казва още в анализа на Изи Кредит.        

Наблюденията показват, че компаниите в бранша предлагат все по-изгодни оферти. Вече има дори промоционално предложение за безплатно ползване на част от сумата на кредита. Всеки, който изтегли заем от Изи Кредит в периода до 7-ми юни и изплати погасителните вноски по него с максимална забава до 10 дни, ползва 10% от главницата на кредита безплатно, без каквото и да било оскъпяване. Промоцията е по повод десетия рожден на компанията, която е на пазара от 2005 г. „С нея искаме да благодарим на нашите клиенти, че за тези 10 години доверието им в нас непрекъснато се увеличава. От създаването си, Изи Кредит е отпуснала над 1 000 000 заема”, коментира Иван Симеонов, директор „Маркетинг” на Изи Кредит. 

Изи Кредит посрещна десетгодишния си юбилей с имиджова кампания под мотото „Това е само началото” и с ново и модерно лого. „Тези 10 години са само началото. С новото лого започваме един нов етап от развитието на компанията. Тази нова визия е част от стратегията ни за навлизане на нови пазарни сегменти чрез иновативни продукти и услуги, с които значително ще увеличим удобоството и сигурността за клиентите при ползването на финансови продукти“ , заяви още Иван Симеонов.

През първото тримесечие на 2015 г. Изи Кредит е отпуснала над над 55 хиляди заема в България, което е с близо 10% повече от същия период на предходната година. Компанията предоставя пари назаем в цялата страна чрез около 3500 кредитни консултанта, 140 собствени офиса и 2000 клона на „Български пощи”. Изи Кредит развива бизнес още в Румъния, Украйна, Полша и Чехия. Съвсем наскоро компанията отпусна и първия си заем в Македония, където оперира като онлайн кредитор под марката MCash. В останалите страни Изи Кредит работи с традиционния си модел – отпускане на заеми в дома на клиентите чрез консултанти.

Ask a question Задай въпрос