20.03.2015

Изи Кредит ще отпуска онлайн кредити в Македония

news article image

Изи Кредит ще разшири бизнеса си извън България в още една страна в Европа. След Украйна, Румъния, Полша и Чехия, компанията ще стартира дейност и в Македония, където ще работи под марката M Cash и ще предлага краткосрочни необезпечени онлайн кредити. Министерството на финансите в Скопие вече е издало необходимия лиценз. „M Cash ще е първата компания, която ще отпуска необезпечени онлайн кредити в Македония”, коментира Иван Белберов, експерт „Бизнес развитие” на дружеството. 

Компанията на Изи Кредит в Македония ще предлага два онлайн продукта – заем до заплата и аванс Flex за суми от 6000 до 12 000 денара (от 200 до 400 лв.) и със срок на погасяване 15 или 30 дни, както и потребителски кредит Fix от 13 000 до 70 000 денара (от 400 лв. до 2300 лв.). „Отпускането им ще става много бързо и удобно. Клиентът ще влиза в уебсайта на M Cash, където ще попълва кратка форма за кандидатстване. След това ще получава обаждане по телефона от оператор за събиране на допълнителна информация. Договорът за кредита ще се сключва с потвърждение върху линк, изпратен по имейл и с въвеждане на персонален код, който клиентът ще получава като SMS на мобилния си телефон. Парите ще се превеждат по банкова сметка”, обясни Иван Белберов. 

Само преди три месеца Изи Кредит стартира бизнес и в Чехия. Там компанията работи по традиционния си модел - с кредитни консултанти, обслужващи клиентите в дома им, и под марката iCredit. Чешкият филиал стартира с офис в третия по големина град – Острава (300 хил. жители), в източната част на страната. В началото на 2014 г. Изи Кредит откри свой филиал и в Полша. 

В международен план компанията има над 250 офиса и 6 500 служители в пет страни. За изминалите 10 години от създаването си, Изи Кредит е отпуснала над 1 000 000 заема на повече от 500 000 клиента.    

Ask a question Задай въпрос