13.01.2015

Изи Кредит стартира дейност и в Чехия

news article image

След Украйна, Румъния и Полша, Изи Кредит стъпи и на пазара в Чехия. Компанията, отпуснала до момента над 1 млн. кредита в Европа, стартира бизнеса си в Чешката република в третия по големина град – Острава (300 хил. жители). На 9 януари беше предоставен и първият заем на местен жител.

В Чехия Изи Кредит ще работи под търговската марка iCredit, с която е позната и на останалите пазари извън България. Компанията ще следва своя утвърден бизнес модел – отпускане на потребителски кредити в дома на клиентите чрез кредитни консултанти. Предвижда се постепенно разширяване на търговската мрежа и отваряне на нови офиси. „Следваме стратегията ни за разширяване на нови пазари в Европа, където услугите, които предоставяме, са добре познати и търсени от потребителите. Чехия е сред най-силно развиващите се страни в Централна и Източна Европа, с много добри икономически показатели и перспективи, както и с благоприятни пазарни и регулаторни условия за предоставяне на финансови услуги. Амбициите ни са да се утвърдим като един от лидерите в нашия сектор в региона в дългосрочен план”, коментира Станимир Василев, член на съвета на директорите на Easy Credit International - звеното, което управлява международния бизнес на Изи Кредит.    

Изпълнителен директор на чешката iCredit е Ивайло Янков, преди това зонален мениджър на румънското подразделение на Изи Кредит. „По подобие на останалите ни външни пазари, ще развиваме чешкия филиал постепенно, с подкрепата на добре обучени и подготвени мениджъри от съществуващите вече структури на компанията в България и останалите страни”, обясни Ивайло Янков.

Изи Кредит развива дейност от 9 години, като оперира на пет пазара – България, Украйна, Румъния, Полша и Чехия. В международен план компанията има над 250 офиса и 6 500 служители.

Ask a question Задай въпрос