09.06.2015

Изи Кредит подкрепи първия фестивал за народни хора „Любимото ми хорце”

news article image

Изи Кредит подкрепи едно от най-значимите събития в подкрепа на българския фолклор през тази година. Компанията-лидер в небанковите потребителски кредити беше спонсор на първия Национален фестивал за народни хора „Любимото ми хорце”. 

Фестивалът се проведе на 6 юни в Плевен и в него участваха 400 танцьори от 15 клуба от цялата страна. На сцената на обновения летен театър в парк „Кайлъка” гостуваха танцьори от Етрополе, София, Самоков, Пордим, Сухиндол, Павликени, Левски, село Драганово и Ловеч. Всички участници допринесоха за един изключително темпераментен празник. След фестивала се проведе и работна среща на тема „Клубовете за български народни хора и тяхното място в българската култура”. Участие в нея взеха ръководители на клубове по народни танци, изтъкнати хореографи, диригенти и фолклористи.

Това е поредното събитие с важно обществено значение, което Изи Кредит подкрепя. Освен с основната си дейност, компанията се стреми да е полезна на обществото и като спонсорира и организира важни за хората проекти, които подобряват средата за живот. Като част от програмата си за корпоративна социална отговорност, Изи Кредит подкрепя спортни инициативи за по-здравословен начин на живот и такива за повишаване на финансовата грамотност. 

Ask a question Задай въпрос