Изи Кредит отпусна 212 хил. заема през 2014

29 януари 2015
Изи Кредит отпусна 212 хил. заема през 2014

Изи Кредит отпусна 212 хил. заема през 2014

29 януари 2015
Все повече българи предпочитат потребителските кредити, отпускани директно в дома им от кредитните консултанти на Изи Кредит. За изминалата 2014 г. компанията е отпуснала близо 212 хил. заема, което е рекорден брой в историята на компанията и с 4% повече от предходната година.

Изи Кредит е най-голямата компания в България за небанкови потребителски кредити, отпускани в дома на клиентите и една от най-бързо развиващите се в своя сегмент в Централна и Източна Европа. В България компанията предоставя пари назаем в цялата страна чрез над 3000 кредитни консултанта и 131 офиса, обслужващи над 1200 населени места. Заемите на Изи Кредит се предлагат и в клоновете на „Български пощи”.

Компанията развива бизнес още в Румъния, Украйна, Полша и Чехия, където търсенето на услугите й също расте. За миналата година, дружеството е предоставило над 63 хил. заема в Румъния, Украйна и Полша. Чехия е най-новият пазар на Изи Кредит. Компанията стартира бизнеса си в Чешката република в началото на януари тази година, като амбициите там са за постепенно разширяване на търговската мрежа и отваряне на нови офиси.

От старта си преди 10 години, Изи Кредит вече е отпуснала над 1 млн. кредита.

Коректното отношение и сигурността, дискретността, бързината и удобството, които осигурява Изи Кредит на своите клиенти, са водещите причини потребителите да предпочитат заемите на компанията. Изи Кредит е член и учредител на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), която обединява фирмите за кредитиране на пазара с добри търговски практики и лоялно отношение към клиентите. „Спазването на принципите на отговорното кредитиране, които следваме в бизнеса ни, е източникът на доверието на клиентите към нас и на произтичащата от това клиентска лоялност. Ние сме отговорни не само пред клиентите, но и към обществото като цяло. За нас е важно да допринасяме и за по-високата потребителска култура у нас”, коментира Неделчо Спасов, член на съвета на директорите на Изи Кредит и председател на АОНК.