28.01.2015

Изи Кредит отпусна 212 хил. заема през 2014

news article image

Все повече българи предпочитат потребителските кредити, отпускани директно в дома им от кредитните консултанти на Изи Кредит. За изминалата 2014 г. компанията е отпуснала близо 212 хил. заема, което е рекорден брой в историята на компанията и с 4% повече от предходната година.

Изи Кредит е най-голямата компания в България за небанкови потребителски кредити, отпускани в дома на клиентите и една от най-бързо развиващите се в своя сегмент в Централна и Източна Европа. В България компанията предоставя пари назаем в цялата страна чрез над 3000 кредитни консултанта и 131 офиса, обслужващи над 1200 населени места. Заемите на Изи Кредит се предлагат и в клоновете на „Български пощи”.

Компанията развива бизнес още в Румъния, Украйна, Полша и Чехия, където търсенето на услугите й също расте. За миналата година, дружеството е предоставило над 63 хил. заема в Румъния, Украйна и Полша. Чехия е най-новият пазар на Изи Кредит. Компанията стартира бизнеса си в Чешката република в началото на януари тази година, като амбициите там са за постепенно разширяване на търговската мрежа и отваряне на нови офиси.

От старта си преди 10 години, Изи Кредит вече е отпуснала над 1 млн. кредита.

Коректното отношение и сигурността, дискретността, бързината и удобството, които осигурява Изи Кредит на своите клиенти, са водещите причини потребителите да предпочитат заемите на компанията. Изи Кредит е член и учредител на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), която обединява фирмите за кредитиране на пазара с добри търговски практики и лоялно отношение към клиентите. „Спазването на принципите на отговорното кредитиране, които следваме в бизнеса ни, е източникът на доверието на клиентите към нас и на произтичащата от това клиентска лоялност. Ние сме отговорни не само пред клиентите, но и към обществото като цяло. За нас е важно да допринасяме и за по-високата потребителска култура у нас”, коментира Неделчо Спасов, член на съвета на директорите на Изи Кредит и председател на АОНК.

Ask a question Задай въпрос