04.03.2014

Изи Кредит и фондация „Инициатива за финансова грамотност” ще работят заедно в подкрепа на финансовата култура в България

news article image

Водещата компания в сегмента на небанковите парични заеми Изи Кредит ще стартира в близките седмици мащабна национална кампания за обучение по лични и семейни финанси. 

Кампанията е част от дългосрочната програма на Изи Кредит за подобряване на финансовата култура на българите, която стартира през есента на 2012 г. Партньор на компанията ще е фондация „Инициатива за финансова грамотност” - първата неправителствена организация в България, работеща за повишаване нивото на защита на потребителите на финансови услуги. Съвместният проект предвижда изготвянето на специализирана обучителна програма и провеждане на безплатни еднодневни курсове в цялата страна. От обученията ще може да се възползва всеки пълнолетен български гражданин. Всеки желаещ ще може да се запише за обученията чрез обаждане на национален телефон 0700 20240.

Предстоящият проект вече беше анонсиран на конференцията ReACT Sofia: „Икономиката в ЕС - кризи и възможности", организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България на 28 февруари в София. „Много пълнолетни български граждани имат нужда от специализирано знание за управлението на своите лични финанси. С новия съвместен проект на Изи Кредит и фондация „Инициатива за финансова грамотност”, те ще получат шанс да придобият това знание напълно безплатно и по един атрактивен начин, включващ мултимедийни презентации и видеоигра”, обясни пред участниците в конференцията Росица Вартоник, управител на фондация „Инициатива за финансова грамотност”. Фондацията вече реализира успешно проекта „Моят живот, моите финанси“ – програма за обучение по лични финанси за ученици, чрез който бяха обучени 16 учители от училища в 11 български града. В момента тези учители преподават придобитите знания на своите ученици.

Досега като част от усилията си за повишаване на финансовата грамотност в България, Изи Кредит издаде и разпространи половин милион копия от „Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит” и проведе безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет” в 11 града. Наръчникът беше издаден с експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите.

Ask a question Задай въпрос