10.01.2024

“Изи Кредит” е предпочитаният партньор сред небанковите финансови институции у нас, сочи проучване

news article image

Компанията получи 5-милионното си искане за паричен заем в първите дни на 2024-та година.

София, 10 януари 2024 г. В първата работна седмица на новата година “Изи Кредит” (Easy Credit) получи 5-милионното си искане за паричен заем. Компанията заявява лидерското си място сред небанковите финансови институции по отношение на известност, обмисляне и употреба на бързи кредити, сочи и национално представително проучване на агенция “Кантар”, проведено през август 2023 г. сред 807 души над 18 години.

С 8 пункта се е увеличил делът на хората, ползващи услугата “бърз кредит” - от 15% през 2022 г. до 23% през 2023 г., а “Изи Кредит” се очертава като най-ползваната компания към настоящия момент за тази услуга, показва още проучването. Анализът на “Кантар” сочи също, че „бързите кредити“ се асоциират спонтанно най-вече с възможността да се вземат средства при нужда, което става лесно и без усложнения. Проучването показва също, че очакванията на потребителите са небанковите финансови институции да са коректни с клиентите си, да предлагат прозрачни условия и да предоставят конкурентни финансови продукти. 12% от целевата група смятат, че “Изи Кредит” постъпва отговорно, като предлага услугите си с ясни условия по договорите, а 11% биха препоръчали компанията на свои близки. 12% е общият дял на хората, които смятат, че това е компанията, която развива местните общности и подкрепя значими обществени каузи. 77% от пълнолетното население пък оценява като полезни усилията на “Изи Кредит” в посока обучения за подобряване на финансовата култура.

За компанията ни е въпрос на отговорност не само към нас самите, но и към обществото, да работим по предоставянето на една наистина добра услуга и да създаваме едни от най-адекватните продукти за потребителите на домашното кредитиране. Човечност, иновативност и отговорност са принципи, в които вярваме и с които заедно развиваме регионите и градим общности”, отбелязва Галин Тодоров, изпълнителен директор на “Изи Кредит”.

Паралелно проучване на агенция “Тренд” сочи, че 82% от потребителите на бързи кредити са използвали до 3 кредита, като ⅓ са се ограничили само до един. Допитването е по поръчка на  Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК) и показва също, че 25% от българите са ползвали бърз кредит основно за техника, ремонт и почивка. Бързината е най-значимото предимство на бързите кредити според 83% от използвалите услугата, а на второ място се посочва удобството (49%).

Според анализ на “Изи Кредит” средната продължителност на кредита в компанията е шест месеца, което е златният стандарт в сектора. Специфичният бизнес модел на небанковата институция прави кредитите бързи не само защото потребителите получават необходимите средства за минути, но и защото сроковете за връщане на сумите са кратки. По-кратките погасителни планове правят заема максимално изгоден за клиентите.

 

За “Изи Кредит”
“Изи Кредит” (Easy Credit) е една от най-динамично развиващите се небанкови финансови институции в България, специализирана в отпускането на краткосрочни кредити с 18-годишен пит. Продуктите на компанията са съобразени изцяло с персоналните желания и нужди на клиентите: Изи Кредит, Изи Месец, Кредит Пенсионер, Изи Макс, Изи 2, Изи Инкредо, ВИП Изи и Изи Супер Макс. Те се отпускат в дома на клиента от кредитните консултанти на “Изи Кредит”, във всичките 200 офиса на компанията у нас или в над 2000 клона на Български пощи в цялата страна. Кандидатстването, отпускането и погасяването на кредитите може да се извършва и изцяло онлайн.

“Изи Асет Мениджмънт” АД е част от Management Financial Group (MFG) - 100% българска група компании, чиято мисия е да осигури възможност за лесен достъп до финансиране на всеки без оглед на моментното им социално и финансово състояние. Някои от компаниите в групата оперират на българския пазар от 2005 г.

MFG е активна в седем държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Северна

Македония, Испания и Хърватска и планира мащабна геоекспанзия на

ключови международни пазари като Германия, Мексико, САЩ и Индия. Групата е отговорен работодател на над 8300 души в повече от 450 офиса в държавите, в които оперира. В отношенията си с хората в организацията, партньорите и клиентите се уповаваме на ценностите човечност, новаторство и отговорност.

 

В портфолиото влизат компании и брандове като Изи Кредит, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „купи сега, плати по-късно“ NewPay, инвестиционната компания MFG Invest, която реализира успешно IPO през 2022 г. и се търгува на beam пазара на Българската фондова борса, застрахователното дружество “Инстинкт” и др.

Ask a question Задай въпрос