Бързият ипотечен заем Кредит Про набира популярност

01 февруари 2012
Бързият ипотечен заем Кредит Про набира популярност

Бързият ипотечен заем Кредит Про набира популярност

01 февруари 2012
Търсенето на един от най-бързите ипотечни кредити на българския пазар - Кредит Про (Credit Pro) непрекъснато расте и услугата става все по-популярна. Година след старта на продукта, кредитният портфейл на дружеството в тази ниша вече гони 1 млн. лв. Това показват данните на Изи Кредит.

Кредит Про е нецелеви заем с обезпечение недвижим имот. Той е изключително подходящ за потребители, които имат бизнес и се нуждаят от средства за оборотен капитал. Макар да е по-скъп от банковите ипотечни кредити, той има важни преимущества – по подобие на останалите финансови услуги на Изи Кредит, той също е изключително бърз и удобен, а изискванията и необходимите документи за кандидатстване са максимално облекчени и сведени до минимум. „На заемополучателя се предоставя и относително голяма свобода да управлява средствата си по заема както прецени за добре, без да е притиснат във времето за погасяването му”, коментира друго предимство на продукта Милена Георгиева, мениджър Ипотечно кредитиране в Изи Асет Мениджмънт АД. Предимство за клиентите на Кредит Про е и че през първата една-трета от периода на погасяване на заема се плащат само лихвите.

Клиентите получават отговор на молбата си до 24 часа, а цялата процедура по отпускането на заема отнема около 7-10 дни, което го прави сред най-бързите на българския пазар в този сегмент.

„Определено съм доволна от Кредит Про. Процедурата за отпускането му е доста облекчена в сравнение с банковите му аналози. Комплектоването на целия набор от документи е експедитивно, не се чака. Нормално е и цената на услугата да е по-висока при това положение. Освен това всичко в договора е описано ясно и прозрачно. Няма скрити такси и комисиони”, коментира 26-годишната Славина Петровска от София, един от настоящите клиенти на ипотечния заем. Тя самата е използвала заема както за бизнес, така и за лични цели.

Размерът на отпусканите суми по Кредит Про е от 5000 до 50000 лв. в зависимост от пазарната оценка на имота. Месечното оскъпяване е около 5%, като лихвeният процент е фиксиран за целия период на погасяване на заема и не подлежи на промяна. Срокът за изплащане на Кредит Про е от 3 до 24 месеца, според предпочитанията на клиента. Заемът е обвързан и със застраховка
Недвижимо имущество.

„Има активно търсене на пазара за такъв продукт. С Кредит Про компанията ни реагира адекватно на бизнес средата в България и е още по-силна и разпознаваема на пазара”, смята Неделчо Спасов, изпълнителен директор на Изи Асет Мениджмънт АД.