25.03.2024

Защити парите си…от себе си

news article image

Не е важно колко изкарваш, важно е колко харчиш. А по това с колко приключваш месеца, можеш да разбереш дали имаш нужда да защитаваш парите от себе си. 

По-долу те очакват няколко полезни, основополагащи съвета за финансовата грамотност, която всеки от нас трябва да притежава, ако иска да живее спокоен, обезпечен живот според възможностите си.

Съвет 1: Записвай си 

Ако често изпадаш в ситуация “къде са ми парите”, значи има нужда да обръщаш по-голямо внимание на излизащите от джобовете ти пари.

Записвай си на удобно за теб място всеки разход, който правиш, дори и кафетата и солетите. 

В края на месеца ясно ще видиш къде са отишли средствата ти. 

Ако имаш възможност да плащаш само с карта, задачата ти се улеснява, защото банките и апликациите за плащане дават много подробен отчет за изхарчените средства, напомнят от Изи Кредит.

Съвет 2: Автоматизирай плащанията 

Най-честият капан, в който изпадат хората, е да забавят плащанията си по кредити и сметки. Това води до натрупване на лихви, до спиране на комунални услуги и до други неприятни последици. Най-лесното решение за това е да автоматизираш плащанията по тези пера.

Например, изтеглил си онлайн кредит, зарадвал си се с нова покупка. Още при първата вноска активирай в банката си възможността за автоматичен превод от твоята сметка към сметката на Изи Кредит. Когато се плаща навреме, вноската е една и съща, така че нямаш никакви проблеми да го направиш. 

Съвет 3: Степенувай харчовете 

Човек може да живее и с 2, и с 200 казват старите хора. Ако си в период, в който не изкарваш достатъчно пари, намали размаха на харченията. Ще се върнеш отново към изобилието, когато започнеш да печелиш добре. 

Дотогава можеш да овладееш харченето на пари и да се образоваш, за да започнеш по-добре платена работа. И да, знаем, че за това се искат средства, но нали има онлайн кредит точно за такива случаи - когато искаш да инвестираш в по-доброто си бъдеще. 

Съвет 4: Сдобри се с парите си 

Има хора, които възприемат парите като енергия. Те казат така “Ако непрекъснато мислиш, че парите не ти стигат, те никога няма да ти стигат. Затова сменете посоката на мислите си по обратния начин “имам достатъчно пари, ще се справя”. 

Ще видите как цялостното ви отношение към парите и изобилието ще се промени и няма да се чувствате притиснати от финансите си, а ще започнете с лекота да ги управлявате, в какъвто и размер да са.

Изи кредит ви пожелава успех в управлението на парите!

Ask a question Задай въпрос