14.01.2019

Заемите от приятели крият изненади

news article image

На всички ни се е случвало да получим подкрепа от приятел, под формата на съвет, услуга или паричен заем. Убедени сме, че в приятелството няма изненади, но дали наистина е така?

Представете си, че ви се налага да реагирате бързо – плащане на сметки,  предстоящо Великденско пътуване или организиране на пролетна ваканция за децата. Също така сте решили твърдо, че е дошъл моментът за онзи отлаган цяло едно десетилетие домашен ремонт.

Както винаги в подобни ситуации, на помощ се притичва най-близкият ви приятел – този, който е винаги готов да ви подаде ръка – със съвет, разместване на мебелите, сваляне на тапетите, поощрително потупване по рамото и не на последно място – пари на заем. Той просто ще се усмихне и, в стила на много подобни ситуации преди това, ще каже: „Как мога да съм ти полезен? Колко пари са ти необходими?“ Изкушението е голямо – финансовите възможности на вашия приятел са, ако не по-добри от вашите, то със сигурност – малко по-добре организирани във времето, пространството и личния му портфейл.

А изненадите, когато вземеш пари назаем от приятел?

Представете си сега следната хипотетична ситуация. Взимате пари назаем от Пепи, за да си позволите най-накрая мечтания по-голям телевизор. През годините Пепи винаги ви е помагал, но  всеки заем от него върви с поне няколко „скрити условия“ – всяка събота вие се грижите за двете му деца, сваляли сте тапетите в дома му, цепили сте му дърва за зимата, поливали сте му цветята онова лято, когато реши да бъде със семейството си на морето, и какво ли още не.  Хм, защо ли ви трябваше отново да взимате тези 300 лв. от него? Колко по-лесно щеше да бъде, ако просто бяхте взели пари от Изи Кредит.
 

Нова комуникация - "Добри заеми, добри приятели!"

През 2019-а клиповете от най-новата имиджова кампания на Изи Кредит „Заемите от приятели крият изненади“ ще напомнят комедиен сериал с елементи на риалити, в който става дума за приятелските взаимоотношения и парите, които често застават между тях. В главните роли са двама приятели и техните семейства. Единият от тях често иска заеми от своя приятел и винаги се прецаква, защото след това се оказва, че трябва да върне услугата. С различните ситуации в клиповете си искаме да ви покажем, че приятелството съществува в много и в най-различни форми. Има приятели, които искат от вас да ги придружите в опита им да изкачат Еверест, само защото в някакъв момент са ви подкрепили с паричен заем. Има и такива, които ще са винаги на ваша страна, независимо от помощта, за която ще ги помолите, и няма да ви заварят неподготвени - ще ви спестят тревоги по деца и кучета и ще ви докажат, че приятелството не се измерва задължително във върнати услуги. При тях сметките са чисти, а отношенията ясни. С други думи – добри заеми, добри приятели!

Ask a question Задай въпрос