02.04.2012

Все повече румънци и украинци теглят заеми от Изи Кредит

news article image

Бързите заеми на Изи Асет Мениджмънт АД (Изи Кредит) набират популярност и в Румъния и Украйна – двете страни, в които компанията развива дейност освен в България. В Румъния, където българската компания влезе само преди девет месеца, пари назаем от нея вече са изтеглили 4000 души. В Украйна клиентите на компанията достигнаха 10000 души. В Румъния за Изи Кредит работят 100 кредитни консултанта и 8 офиса. В Украйна те са съответно 300 и 27.

Услугите, които Изи Кредит предлага, са еднакво силно търсени както в силно развити страни като Великобритания, така и в по-слабо развити икономически държави като България, Румъния, Украйна и други. Навсякъде по света бързите заеми разрешават реални финансови проблеми на хората и са предпочитан начин за покриване на неочаквано възникнали или неотложни разходи в краткосрочен период, смята Неделчо Спасов, изпълнителен директор на Изи Кредит.

В Румъния и Украйна продуктите на Изи Кредит се продават под марката iCredit, което е единствената разлика спрямо България. Всички останали характеристики на заемите са сходни, в това число и размера на сумите, отпускани в местните валути. По подобие на България, и в Румъния и Украйна, услугите на Изи Кредит са предпочитани заради бързината и удобството, с които се доставят и минималните изисквания за кандидатстване. Сходни са и нуждите, които бързите заеми на българската компания покриват – плащане на сметки, ремонти в дома и на автомобила, малък семеен бизнес, обзавеждане, покупка на лекарства и лечение, семейни тържества и други.

Заради силното търсене на бързи небанкови заеми в цял свят, Изи Кредит планира да влезе на нови външни пазари през следващите години. Не се ограничаваме в глобалните ни намерения за разширяване на бизнеса. Гледаме към Западните Балкани, Азия и Африка. Ще навлизаме поне на един чуждестранен пазар всяка година, обяви Григор Димков, ръководител на дирекция Международно развитие в Изи Кредит.

Ask a question Задай въпрос