06.08.2013

Все повече хора предпочитат домашния бърз кредит

news article image

Домашните бързи кредити са все по-търсени от домакинствата за финансиране на семейния бюджет и бизнес. Това показват данните на Изи Кредит, най-голямата компания в България за бързи кредити, доставяни в дома на клиента.

За първото полугодие Изи Кредит е отпуснала 103107 заема за над 53.6 млн. лв. За сравнение, за същия период на миналата година от компанията са били изтеглени 84718 кредита за малко под 44 млн. лв. За осемте години на българския пазар компанията е обработила над 1 млн. заявки за кредит.

Клиентите предпочитат бърз заем в дома, заради дискретността, бързината и удобството на услугата. Домашният бърз кредит най-често е предпочитан за относително малка сума – в 80% от случаите за суми до 1000 лв. и се отпуска за кратък период от време – най-често 5-6 месеца, максимум 1 година. „Изискванията за кандидатстване са минимални и не се губи време в разкарване до офиси. Наш кредитен консултант доставя парите до 24 часа след заявка и одобрение, направо в дома, в удобно за клиента време”, обясни предимствата Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит.

Именно присъствието на консултанта е това, което отличава услугата „домашен кредит” от всички останали. „Кредитният консултант може да е от голяма полза за клиента, защото ще го посъветва кой ще е най-подходящият за него продукт, каква сума може да си позволи, за да не тежи заемът на семейния бюджет и т. нат.”, уточни Ина Илиева.

Освен в България, Изи Кредит развива бизнес в Румъния и Украйна, където услугата „бърз кредит в дома” също е много популярна и клиентите непрекъснато се увеличават.

Очакванията са търсенето на бързи кредити да продължи да расте и все повече хора да ги предпочитат като вариант за бързо разрешаване на финансови проблеми. Потребителите ще спечелят и от голямата конкуренция в бранша, след като все повече фирми предлагат бързи пари назаем. „Бързите кредити ще са все по-достъпни и все по-изгодни”, убедена е Ина Илиева. Клиентите често могат да се възползват от атрактивни промоции с подаръци и отстъпки. Изи Кредит дори е разработила специална програма за своите лоялни и ВИП клиенти. Участниците в нея събират бонус точки, срещу които могат да получат до 30% по-евтини заеми, отстъпка от следващ кредит, подарък от каталог и карта с отстъпки при пазаруване в търговската мрежа на фирми-партньори по програмата.

Ask a question Задай въпрос