10.02.2014

Все повече българи търсят пари назаем от кредитни консултанти

news article image

Все повече българи разчитат на малките заеми, отпускани директно в дома от кредитни консултанти, когато не им достигат пари в брой. Това сочат данните на Изи Кредит, водещата компания в тази услуга. За изминалата 2013 г. чрез своите 3000 кредитни консултанта, компанията е отпуснала 206 756 заема за над 109 млн. лв. За сравнение за предходната година от Изи Кредит са били изтеглени 179667 кредита за около 95 млн. лв.

Търсенето на заеми, отпускани в дома от кредитен консултант расте, заради дискретността, бързината и удобството на услугата, сочат анализите на компанията. Тези заеми най-често са за относително малки суми – средно малко над 500 лв., като се предоставят за кратък период от време – най-често 5-6 месеца, максимум 1 година. „Изискванията за кандидатстване са минимални и не се губи време в разкарване до офиси. Наш кредитен консултант доставя парите до 24 часа след заявка и одобрение, направо в дома, в удобно за клиента време”, припомни предимствата Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит.

Освен в България, Изи Кредит развива бизнес в Румъния и Украйна, където услугите й също са все по-популярни и търсени. За миналата година компанията е предоставила общо 64 362 заема в двете страни – с над 20 хил. повече спрямо 2012 г. През тази година Изи Кредит планира да стартира дейност и в Полша.

Ask a question Задай въпрос