29.05.2024

УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив получи необходими инструменти за лечението на деца с лицеви аномалии

“Никой не трябва да ти забранява да летиш” е личното мото на един от пациентите на проф. Анастасов, който сбъдва детската си мечта благодарение и на екипа на болницата

 

На 20.05.2024 г. Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив получи като дарение  специализирани инструменти, необходими за операциите на пациентите с лицеви аномалии. Отделението работи от 1997-ма година и според официалните данни поема тежкото оперативно лечение на до 90 деца годишно, което е над 97% от случаите в цялата страна.

На емоционална среща с дарителите от Изи Кредит началникът на отделението проф. д-р Юрий Анастасов сподели историите на десетки свои пациенти, с които продължава да поддържа близък контакт и които живеят напълно различен от очаквания живот благодарение на навременната намеса на екипа на болницата. Той сподели, че макар рядко тези лицеви аномалии да са фатални, ако не бъдат третирани успешно и навреме, социалните измерения са огромни. Често родителите не получават необходимата информация за възможното лечение своевременно и дори решават да изоставят децата си. Проф. д-р Анастасов отчита, че семействата на техните пациенти също са пряко засегнати от състоянието им, което са десетки хиляди българи откакто работи отделението.

За да бъдат максимално полезни на своите пациенти, които имат нужда от дългогодишно проследяване на състоянието си и последващо лечение, екипът на болницата са започнали още преди години мащабна програма за обучение на медицински сестри в цялата страна за разпознаване на специфичните състояние и предоставяне на информация на семействата за възможностите за лечение. Отделно медицинският екип поддържа платформа за електронно медицинско досие за лицеви аномалии, където лекари, пациенти и техните семейства споделят информация и прогрес на състоянието, въпреки че някои от тях отдавна живеят в чужбина. Един от тези отдавна пораснали пациенти вече има свое семейство и живее детската си мечта да стане пилот, уверен, че каквото и да е състоянието, с което се раждаш, “никой не бива да ти забранява да летиш”

“Вашата подкрепа е доказателство, че в днешните трудни времена можем успешно да реализираме благородни каузи. Дарените хирургични инструменти несъмнено ще спомогнат за ефикасното лечение на малките пациенти с лицеви малформации. Често това са тежки, многоетапни операции, които изискват във висока степен хирургично майсторство”, каза зам.-директорът по диагностичната и лечебната дейност на университетската болница проф. д-р Иван Дечев. “Като човек и професионалист и аз искам да оставя своето наследство, а част от дареното от вас днес е практически вечно.”, развълнувано допълни проф. д-р Анастасов. 

“Децата са нашето бъдеще и най-важната ни отговорност. В Изи Кредит също търсим съмищленици в правенето на добро и припознаваме точно такива каузи, в които усещаме, че помощта е нужна и оказва реално въздействие. Особено горди сме, когато можем да подкрепяме толкова отдадени професионалисти и специалисти, които показват и своята лична ангажираност към пациентите.”, каза Надежда Пеянска, зам.-директор “Човешки капитал” в Изи Кредит, докато получаваше сертификата за дарение. 

“Можете да разчитате на нас и занапред не само с материални дарения, но и с доброволен труд, ако смятате, че можем да сме ви полезни. Екипите ни от добре подготвени HR специалисти имат сериозен опит от работата с хора и могат да ви бъдат полезни в контактите с пациенти, семейства или други заинтересовани лица,” допълни Цветелина Джонева-Каканакова, директор “Човешки капитал” в Изи Кредит. Тя връчи и допълнителни подаръци за малките пациенти - играчки, с които по-леко да преминават през лечението.

Управителят на “Софинформпродукт”, от които са закупени специализираните инструменти, Димитър Грозданов също дари апарат за измерване на кръвното налягане на отделението.

 „Радвам се, че съм успял да ви привлека с работата си като дарител. Това е целта ми - да увличам хората около себе си, да ги запаля да правим добро и да споделяме отговорността за това, което трябва да се направи, за да се развиваме по-успешно. Никой не може да се справи сам.”, завърши срещата проф. д-р Анастасов.

Сумата за дарението е събрана от екипите на Изи Кредит и техни колеги в групата на MFG от Вива Кредит, MFG и Smart IT по време на традиционния за организацията благотворителен коледен базар, на който споделят за продажба домашно приготвена храна, украса, бижута и т.н. Социалните активности на Изи Кредит са обединени в обща комуникационна платформа “Силата на доброто”, която въплъщава отговорността на компанията както към обществото и клиентите, така и към хората в организацията. Дългогодишната работа на Изи Кредит в тази посока се ръководи от максимата, че доброто трябва да се споделя.

Ask a question Задай въпрос