13.04.2014

Цветен и слънчев спортен уикенд в Пловдив и Благоевград

news article image

През изминалия уикенд националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” гостува на Пловдив и Благоевград. В състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 в двата града се включиха общо над 1350 участника – 600 в Пловдив и 750 в Благоевград. Участниците бяха много повече спрямо миналата година, когато двата града също бяха сред градовете-домакини на веригата спортни турнири.

Състезанията преминаха много оспорвано, при голям и шумен зрителски интерес, а победителите в отделните спортове си разпределиха награден фонд от 6000 лв., под формата на парични и предметни награди. Призьорите в Пловдив бяха наградени от футболната легенда и директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” към община Пловдив - Петър Зехтински, и от европейската ни шампионка по лека атлетика Лилия Томова. В Благоевград спортният празник беше съпроводен от специално подготвена шоу програма с участието на балетите „Дъга” и „Силвана Денс”, и хип – хоп формация „Екс-крю”. За веселието на децата в двата града се погрижиха и професионални аниматори.

Най-добрите трима състезатели в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и шампионите над 18 год. при баскетбола 3 на 3 в Пловдив и Благоевград, ще премерят сили с призьорите от останалите градове във финалите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в к.к. Албена през юни.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” продължава. След Великден домакин на 27 април ще бъде Кюстендил. През май месец „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” ще има още в Бургас, Варна и София (виж датите в таблицата). Записването за участие ще се извършва в деня на събитията до 9.30 часа на местата за провеждане (виж таблицата).

Предстоящите събития от програмата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” 

Дата

Град

Място

27 април

Кюстендил

Център

10 май

Бургас

Морската градина

17 май

Варна

Морската градина

24 май

София

Борисовата градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали


 

Ask a question Задай въпрос