25.11.2012

Стотици студенти посетиха щанда на Изи Кредит на „Дни на кариерата” в УНСС

news article image

Възможностите за работа в Изи Кредит предизвикаха огромен интерес сред студентите на УНСС на форума „Дни на кариерата”. Събитието се проведе на 21 ноември в сградата на Университет за Национално и Световно Стопанство в Студентски град.

 

Щандът на Изи Кредит привличаше много посетители, като своите биографии оставиха стотици студенти на всички нива на обучение. Интересът на младите хора беше основно към стаж в компанията в сферата на финанси, търговската структура, счетоводство, право, маркетинг и човешки ресурси. Мнозина проявиха интерес и към възможностите да работят за филиалите на Изи Кредит в чужбина. Студентите се запознаха с бързото и успешно развитие на компанията и многобройните възможности за кариера, която тя дава на фона на стеснения пазар на труда.

 

Екипът на Изи Кредит представи на студентите 3 и 6-месечни стажантски програми, в които на стажантите се плащат заплати, надхвърлящи минималната за страната и средната стажантска месечна заплата. Те представиха предимствата на професията „Кредитен консултант” за студентите – най-вече гъвкавото работно време, програмите за развитие на служителите и вариантите за израстване в йерархията на фирмата. „Ние ще ви обучим чрез активната подкрепа на вашите ментори и ще ви дадем възможност за развитие в настоящите и новосъздаващите се филиали на Изи Кредит в България и други страни”, обявиха Анастасия Стоянова и Екатерина Дончева, отговарящи за подбора на персонала в Изи Кредит. Лица на стажантската програма на Изи Кредит на щанда бяха и стажантките в дирекция „Човешки ресурси” на компанията по европейската програма „Ново начало” – Невена Петрова и Милка Цанкова. Те разказаха на колегите си от първа ръка за шансовете за летящ старт в кариерата чрез Изи Кредит. „Всеки един от стажантите ни в Централен офис има шанс да остане на постоянна работа при нас”, потвърди Екатерина Дончева.

 

Освен за възможностите за развитие в компанията, студентите от УНСС получиха от Изи Кредит ценни съвети за бъдещото си кариерно развитие. „Избирайте фирми с добри перспективи за развитие, като се ориентирате и по финансовите им показатели”, посъветва ги Екатерина Дончева. Анастасия Стоянова пък им препоръча да са проактивни и адекватни спрямо пазара на труда в търсенето на работа. Презентацията провокира интерес и много въпроси от аудиторията.

Ask a question Задай въпрос