07.10.2012

Стажанти започнаха работа в Изи Кредит с пари от Eвропейския съюз

news article image

От септември в Централен офис на Изи Кредит, стаж започнаха десет млади и амбициозни младежи, току що завършили висшето си образование. Стажът им се финансира с пари по програма „Ново начало” на ЕС, която дава възможност за старт в кариерата на младежи до 29-годишна възраст. Изи Кредит е сред малкото компании в България, спечелили проект по програмата. Посредник по нея е Бюрото по труда, където младежите се регистрират преди стажа, като повечето от стажантите са подбирани от дирекция „Човешки ресурси” на компанията ни.

Десетимата младежи работят в компанията по специалността, по която са се дипломирали- Човешки ресурси, Право, Счетоводство, Финанси и други. Те ще работят в компаниятапоне 6 месеца, с възможност да останат на работа след това на безсрочен трудов договор.

Много е радостно, че имаме такива млади хора при нас. Не искаме от тях просто да носят папки и да вършат само административни дейности. Специално в нашата дирекция ги запознаваме с всяка една инициатива и искаме от тях свежи идеи и принос за реализацията им. Като външни все още за организацията хора, техният поглед може да е много полезен”, посочи Горан Арсов, директор „Човешки ресурси”.

Всяка седмица Изи Кредит изпраща и седмичен отчет до Бюрото за това какво са свършили младите професионалисти.

Ask a question Задай въпрос