21.04.2013

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” с рекорден брой състезатели в Пловдив и Благоевград

news article image

Повече от 1300 състезатели от всички възрастови групи се включиха в поредните издания на националния спортен празник „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в Пловдив и Благоевград. Събитията се състояха през изминалия уикенд и привлякоха многобройна публика и рекорден брой състезатели.

 

В Пловдив в състезанията по лека атлетика-крос, колоездене и баскетбол 3 на 3 на Гребния канал в събота участваха над 500 спортисти. Медалите и наградите на победителите връчи европейската шампионка на 800 м от Рим 1974 г. Лиляна Томова.

 

Празникът в Благоевград в неделя постави рекорд по брой състезатели – над 800. Победителите в отделните дисциплини награди зам.-кметът на Община Благоeвград - Стоян Благоев. На събитието присъства и проф. Стоян Иванов, декан на факултет „Обществено здраве и спорт” към Югозападния университет.

 

За доброто настроение на зрителите и състезателите в двата града се погрижиха местни изпълнители, танцови и фолклорни състави. Имаше и атрактивни игри с награди за публиката. Медалистите в състезанията по лека атлетика и колоездене ще участват на националните финали в курортния комплекс „Албена”.

 

Спортните празници „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” са под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта и министър Петър Стойчев и се организират от компанията-лидер в бързите заеми - Изи Кредит, с подкрепата на веригата магазини Sport Depot и общините на градовете-домакини. Целта на националната спортна програма е да популяризира спорта за здраве сред българите. Свой спортен празник имаха вече жителите на Плевен, Русе, Бургас и Шумен, Пловдив и Благоевград.

 

На 2 юни в Борисовата градина в София ни очаква финалното седмо издание на спортната програма. По случай Деня на детето в програмата са добавени много забавляние за децата, спортни игри, подаръци и безброй приятни емоции и награди за малчуганите.

 

За информация и записване на www.easycredit.bg/sport.

Ask a question Задай въпрос