07.04.2014

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” привлече 1100 спортиста в Плевен и Русе

news article image

Националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” набира все повече скорост и вече се превръща в реален символ на спорта за здраве и удоволствие в България. 

Второто годишно издание на програмата стартира през изминалия уикенд в Плевен и Русе. В състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол в двата града се включиха общо 1100 участника – 640 в Плевен и 460 в Русе. Спортистите бяха много повече спрямо миналата година, когато Плевен и Русе също бяха първите градове-домакини на пилотното тогава издание на програмата.

Победителите в отделните спортове си разпределиха награден фонд от 6000 лв., под формата на парични и предметни награди. Призьорите в Плевен бяха наградени от областния управител Илиян Йончев, зам. кмета на Плевен Стефан Петков и известния плевенски баскетболист Петър Петров. В Русе наградите на победителите бяха връчени от зам. кмета Иван Григоров, треньорът на националния отбор по баскетбол–жени Георги Божков и от изтъкнатия лекоатлет Евгени Игнатов. Най-добрите трима състезатели в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и шампионите над 18 год. при баскетбола 3 на 3, добиха правото да участват във финалите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в к.к. Албена през юни.

Освен богата спортна програма в Плевен и Русе имаше и забавно шоу и весели спортни игри за децата. В Русе събитието беше посветено и на Световния ден на спорта за развитие и мир (6 април), заради което част от участниците си направиха обща снимка с бели листа, символизиращи „чистия спорт”.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” продължава. Този уикенд (12 и 13 април) домакини ще бъдат Пловдив и Благоевград. Записването за участие ще се извършва в деня на събитията до 9.30 часа на местата за провеждане (виж таблицата).

 

График на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

 

Дата

Град

Място

12 април

Пловдив

Гребен канал

13 април

Благоевград

Център и парк „Бачиново”

27 април

Кюстендил

Център

10 май

Бургас

Морската градина

17 май

Варна

Морската градина

24 май

София

Борисовата градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали

 

Повече снимки разгледайте тук.

Ask a question Задай въпрос