15.06.2014

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” 2014 излъчи своите големи шампиони на финал в к.к. „Албена”

news article image

На 14 юни в курортния комплекс „Албена” се проведоха финалите от националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, организирани от Изи Кредит, с подкрепата на Асоциация „Спорт в свободното време”.

В състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 се включиха 100 състезателя - най-добрите от осемте града-домакини в тазгодишното издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. В лекоатлетическия крос и колоезденето участваха класираните от първо до трето място при жените и мъжете в градските турнири, а в баскетбола сили премериха отборите-шампиони при жените и мъжете по градове. Част от участниците бяха сред финалистите в програмата за втора поред година.

Изключително оспорвано беше колоезденето при мъжете. Колоездачите караха в група през почти всички 10 обиколки (8 км), които трябваше да изминат. Много емоции имаше и в баскетболното състезание, където конкуренцията беше силна както при мъжете, така и при жените.

Изявите на финалистите в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в Албена бяха аплодирани от многобройна публика, в това число и от над 200 служители на Изи Кредит, които по същото време провеждаха своята корпоративна спартакиада – Изи Спартакиада.

Големите шампиони от финалния турнир на второто годишно издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”получиха медалите си на стилна церемония, вечерта след състезанията, във вариете-театър „Албена”. На церемонията бяха наградени и призьорите от Четвъртата Изи Спартакиада. Събитието се превърна в голям спектакъл с участието на състезателите и от двата турнира, а домакините от вариете-театъра ги изненадаха със специална шоупрограма с балет, танци и акробатични номера.

Състезанията в к.к. „Албена” бяха кулминацията на тазгодишното издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Осемте издания от програмата, които се проведоха през изминалите два месеца, донесоха много спортни емоции за жителите и гостите на градовете-домакини. В състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 участваха над 5000 спортиста, сред които и много деца. Турнирите привлякоха многобройна публика, а във всеки град имаше забавна програма за децата. На призьорите в състезанията бяха връчени предметни и парични награди на обща стойност 27000 лв.

Много снимки и информация за турнирите от „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” по градове има на https://www.facebook.com/EasyCreditBG.

Кулминацията на спортния проект на Изи Кредит тази година ще е 31-ят Софийски маратон, който ще се проведе на 12 октомври. Изи Кредит отново ще е генерален спонсор.

Ask a question Задай въпрос