12.03.2013

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

news article image

На грандиозен спортен празник ще се радват жителите на Пловдив, Плевен, Русе, Бургас, Шумен, Благоевград и София. На 30 март в Пловдив стартира националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, в рамките на която всеки ще може да се включи в състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 (стрийтбол). Организатор е компанията-лидер в бързото кредитиране „Изи Асет Мениджмънт” АД (Изи Кредит), с подкрепата на общините на градовете - домакини на събитията и предметни награди, осигурени от веригата магазини за спортни стоки Sport Depot.

Инициативата ще бъде подкрепена от известни български спортисти, сред които първата българска лекоатлетка, участваща на финали на две дисциплини в една Олимпиада (Монреал 1976 г.) Николина Щерева, световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, олимпийския златен медалист във вдигането на тежести Иван Иванов, националната рекордьорка на 100 м. Анелия Нунева и още големи имена от българския спорт. Предвидени са медали и много предметни награди. Победителите по лека атлетика и колоездене във всеки от градовете ще получат правото да участват на националните финали в курортния комплекс „Албена”, които ще се проведат от 14 до 16 юни 2013 г.

Събитието има за цел да популязира и стимулира активното спортуване в свободното време сред хората от всички възрасти и грижата за здравето и доброто им физическо състояние, обясниха на пресконференция днес организаторите. „Ще се радваме да участват, както най-изявените спортисти във всеки град, така и аматьори-любители на спорта и във всеки от градовете да се състои един масов спортен празник“, обясни Анатоли Илиев, спортен директор на състезанията.

За да е успешна една компания, освен добри услуги и продукти, тя трябва и да е полезна на хората, като подкрепя важни за тях каузи и проекти”, аргументира решението на Изи Кредит да организира събитията Станимир Василев, Председател на Съвета на Директорите на компанията. Той припомни, че това не е първото спортно събитие на Изи Кредит. Вече трета година лидерът в бързото кредитиране организира Спартакиада за служителите си в цялата страна. Изи Кредит има и футболен отбор, който участва в корпоративни турнири. „Амбицията ни е да организираме голям маратон. Аз самият участвах в такъв извън България миналата година и за мен това беше удивително събитие”, каза още Станимир Василев.

Поздравявам организаторите за добрата инициатива. Комбинацията от баскетбол, лека атлетика и колоездене дава възможност на всеки да намери подходящия за себе си спорт и да участва“, коментира лекоатлетката Николина Щерева, едно от лицата на инициативата.

Желаещите да участват могат да се запишат за инициативата като посетят нарочно създадени за целта приемни пунктове във всеки от градовете. Тези пунктове ще започнат работа 4 дни преди състезанието в съответния град. В деня на състезанието записването ще се извършва на обособени по спортове пунктове на мястото на събитието.

 

Ето и датите за събитията в отделните градове:

  • 06 април 2013 г.– Плевен – Център и парк Кайлъка

07 април 2013 г.– Русе – Център

13 април 2013 г.– Бургас - Морска градина

14 април 2013 г.– Шумен – Център

20април 2013 г. – Пловдив - Гребен канал

  • 21 април 2013 г.– Благоевград – Център и парк Бачиново
  • 02юни 2013 г.– София – Борисова градина
  • 14-15 юни 2013 г. - к.к. Албена - финали

 

Ask a question Задай въпрос