02.04.2013

„Спортувай с Изи Кредит” в Плевен и Русе на 6 и 7 април

news article image

Националната програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, която ще пренесе магията на масовия спорт в седем от големите български градове, започва този уикенд. На 6 април в Плевен и на 7 април в Русе всеки ще може да спортува за здраве, като участва в състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 или просто да прекара приятно време със своите близки и приятели. Участниците и публиката ги очакват много изненади, награди, игри, забавления и музика. Спонсор и организатор на събитието е компанията-лидер в бързото кредитиране Изи Кредит, в партньорство с веригата магазини Sport Depot и двете общини. Събитието е под патронажа на Министерството на физическото възпитание и спорта.

В Плевен и Русе вече кипи трескава подготовка за събитията в събота и неделя. Състезанията ще се проведат в центъра на двата града, а желаещите да се включат в тях са стотици. Инициативата в Плевен ще бъде подкрепена от световния ни шампион по бокс Детелин Далаклиев, който ще се пробва като лекоатлет в една от дисцплините. В Русе пък това ще направи националната ни рекордьорка на 100 и 200 м – сребърната медалистка от европейското през 1986 г. Анелия Нунева. „Плевенчани и русенци да се готвят за изключителен, забавен и много приятен спортен празник”, заяви маркетинговият директор на Изи Кредит Виолета Будева.

Записването за състезанията вече тече в специални приемни пунктове в центъра на градовете и ще продължи и в деня на празника от 8:30 до 9:30 часа.

За записване в град Плевен - община Плевен, ет.2, стая 40, лице за контакт: Венко Николов,тел. 06488 1234,email: v.nikolov@pleven.bg

За записване в град Русе - за възраст от 17г до 30г и 31+ - ул."Райко Даскалов"2А, Младежки дом, ет.3, лице за контакт: Нели Кирчева, тел. 082/834 859, email: emona755@gmail.com, за възраст от 14г до 16г - Община Русе, пл. Свобода 2, лице за контакт: Мариела Лазарова, тел: 082/506 500, email:m.lazarova@ruse-bg.eu

Другите големи градове, които Изи Кредит ще зарадва със спортен празник са - Бургас, Шумен, Пловдив, Благоевград и София. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето ще се състезават на националните финали в курортния комплекс „Албена” на 14 и 15 юни.

Във всеки град инициативата на Изи Кредит ще бъде подкрепена от известни български спортисти, сред които първата българска лекоатлетка, участваща на финали на две дисциплини в една Олимпиада (Монреал 1976 г.) - Николина Щерева, европейската шампионка на 800 м Лиляна Томова, олимпийският златен медалист във вдигането на тежести Иван Иванов и още големи имена от българския спорт от близкото и по-далечно минало.

Ask a question Задай въпрос