26.05.2013

„Спортувай с Изи Кредит” и в София на 2 юни

news article image

Тази неделя София е домакин на седмото издание на националния спортен празник „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Събитието ще се проведе в Борисовата градина с начален час 10 ч. Всеки може да участва в състезания по лека атлетика-крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене. Желаещите да се включат могат да се запишат на място от 8.30 до 9.30 ч.

Игрите ще започнат със състезанията по лека атлетика в три различни възрастови групи (12-16 години – 1000 м; 17-30 години – 3000 м и 30+ - 5000 м). Колоезденето ще стартира в 10.30 ч, отново в три възрастови групи (12-16 години – 5000 м, 17-30 години и 30+ - 10 000 м).

За победителите са предвидени медали и предметни награди, а най-добрите атлети и колоездачи ще участват на националните финали в курортния комплекс „Албена” на 14 и 15 юни. Организаторите са подготвили много изненади и награди. Специално за децата е предвидена забавна програма с много спортни игри, подаръци и награди. Публиката ще може да се наслади и на баскетболно шоу на професионалисти, които ще играят на официална настилка на Международната федерация по баскетбол (FIBA).

Официални гости на събитието в София ще са именити спортисти и представители на общинското ръководство на Столична община. Водещ на събитието ще е популярният коментатор на Дарик радио Иво Райчев.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” се организира от компанията-лидер в бързите заеми Изи Кредит, с подкрепата на веригата магазини Sport Depot и Столична община и под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта. Целта на програмата е да популяризира спорта за здраве сред българите от всички поколения. Спортният празник вече се състоя в Плевен, Русе, Бургас, Шумен, Пловдив и Благоевград.

Ask a question Задай въпрос