19.05.2014

София посреща „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” на 24 май

news article image

Тази събота, 24 май, София ще е домакин на седмия турнир от националната програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, организирана от финансовата институция Изи Кредит, с подкрепата на Асоциация „Спорт в свободното време” и Столична община.

Днес на прескоференция в пресклуба на ст. „Васил Левски” беше представена и подробна информация за събитието. Спортния празник ще се проведе в Борисовата градина, в площта между тенис кортовете на БСФС и ст. „Българска армия”, непосредствено до детската площадка със слончето. Всеки ще може да се включи безплатно в състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3, които ще стартират в 10 ч. Записването за участие ще се извършва на място, в деня на събитието, до 9.30 ч., както и онлайн на www.easycredit.bg/sport.

Класираните на първите три места в отделните спортове ще си разпределят награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., ще участват на националните финали в к.к. „Албена” на 14-15 юни.

В рамките на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София, ще се проведе и вторият турнир по баскетбол 3 на 3 за купата „Васил Манченко”, в памет на големия български баскетболист, участник на две олимпиади. В него ще се състезават отбори от столични училища с интензивно изучаване на чужди езици, на възраст 15-18 години.

Специално за децата на спортния празник в Борисовата градина ще бъде организирана забавна програма. Преоблечени като любими анимационни герои професионални аниматори ще ги забавляват с игри с награди.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г. и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г. Патрон на спортния празник в София е Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Ето какво заявиха участниците на пресконференцията за „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София:

  • Робърт Янакиев, общински съветник в Столична община: „Благодаря на организаторите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Такива събития ни мотивират да кандидатираме София за Европейска столица на спорта и да се конкурираме с други градове, чийто бюджет само за култура и спорт е колкото целия бюджет на София. Над 67% от софиянци спортуват активно, което е добър знак.

· Станимир Василев, председател на Съвета на директорите на Изи Кредит („Изи Асет Мениджмънт” АД): „Благодаря на Столична община, че ни предоставиха терена в Борисовата градина, за да можем да проведем празника и на г-н Манченко, който организира турнира за купа „Васил Манченко” в рамките на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Благодаря и на асоциация „Спорт в свободното време” за добрата организация на турнирите. Изи Кредит от години се опитва да е полезна на обществото и като подкрепя важни проекти и каузи, които допринасят за доброто му развитие. В компанията сме големи фенове на спорта. Всяка година провеждаме наша вътрешна спартакиада. Така се роди идеята да започнем да организираме спортни празници за хората по градовете. Тази година сме в осем града. Догодина, ако икономическата обстановка го позволява, ще сме в още повече. Тази година отново ще сме генерален спонсор и на Софийския маратон.

  • Даниел Дуков, спортно-технически директор на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”: „Всички състезания в София ще се проовеждат в Борисовата градина в площта между тенис кортовете на БСФС и ст. „Българска армия”, непосредствено до детската площадка със слончето. Ще има специално баскетболно състезание и за деца от 10 до 12 години. Умишлено сме скъсили дистанцията в лекоатлетическите кросове, защото все пак е масово събитие и желаем всички да финишират.
  • Методи Манченко, организатор на баскетболен турнир за купа „Васил Манченко”: „Тук съм в качеството на представител на семейството на Васил Манченко. Едно огромно благодаря на организаторите. Баскетболният турнир „Васил Манченко” идеално се вписва в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Искаме да дадем стимул на децата да спортуват.”

Часови график за „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София:

Час

Програма

08.30 – 09.30 ч.Записване на участници и получаване на номера
09.30 ч.Начало на турнир по баскетбол 3 на 3 за купата „Васил Манченко”
10.00 ч.Начало на състезанията по лека атлетика и колоездене
12.00 ч.Демонстративен мача по баскетбол 3 на 3 между представители на медиите и Изи Кредит
13.30 ч.Награждаване

 

Дистанциите за състезанията по лека атлетика и колоездене от турнира „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София по възрастови групи:

Лека Атлетика

  • възрастова група 12 - 14 год - 1300 м ( 1 обиколка)
  • възрастова група 15 - 17 год - 3600 м ( 3 обиколки)
  • възрастова група над 18 год - 6500 м ( 5 обиколки)

Колоездене

  • възрастова група 12 - 14 год - 3200 м ( 1 обиколка)
  • възрастова група 15 - 17 год - 6400 м ( 2 обиколки)
  • възрастова група над 18 год - 9600 м ( 3 обиколки)

 

Предстоящите турнири от програмата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

Дата

Град

Място

24 май

София

Борисовата градина

1 юни

Бургас

Морската градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали

Ask a question Задай въпрос