30.10.2014

Служители на шивашки цех в Перник подобриха финансовите си познания с обучение „НЕ на дълговете, ДА на парите”

news article image

Изи Кредит инвестира все повече свои средства и усилия в повишаване на финансова култура в България. На 21 октомври компанията организира в Перник 21-вото поред безплатно обучение по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”, реализиран съвместно с фондация „Инициатива за финансова грамотност“.
 
В курса се включиха девет служители на администрацията на производителя на бански костюми „Блу пойнт“ ЕООД. В рамките на четири часа те придобиха полезни практически умения и познания как да боравят с парите си и да поддържат финансова стабилност и сигурност. Сред основните теми в обучението бяха личното финансово планиране и управлението на семейния бюджет, кредитите и различните видове кредитни и дебитни карти, застраховки, спестявания, инвестиции, пенсионно осигуряване и правата на потребителите на финансови услуги. Лекторът в обучението - професионалният обучител и бизнес треньор на Изи Кредит Лидия Йорданова, организира забавни игри и дискусии с казуси от практиката, които улесниха значително усвояването на термините и материала. Курсистите имаха за задача да съставят и контролират разходите в хипотетичен семеен бюджет, изчисляваха кой е най-изгодният заем при дадени стойности за лихва и ГПР, и проверяваха чрез тестове дали умеят да поддържат финансова стабилност. Мнозинството от тях се справиха отлично със задачите.   
 
В края на обучението почти всички участници в обучението присъдиха най-високата възможна оценка за качеството на курса – 5. Мнозина сред тях заявиха и че ще го препоръчат на близки и познати. Беше разиграна и томбола с награди. Много интересно, полезно и достъпно обучение. На всички много ни хареса. Аз също намерих полза за себе си, доколкото съдържанието беше поднесено добре структурирано и съумях да погледна на материята от различен ъгъл”, коментира директорът на шивашкия цех - Димитрина Лазова, която също участва в обучението. Директорът на „Блу пойнт“ ЕООД изрази и желание всички служители на предприятието да преминат през курса.
 
„Хората, които участват в обученията, сами се убеждават в ползата от тях. В началото подхождат със скептицизъм, очаквайки да им презентираме кредитни продукти. След като разберат обаче, че курсът наистина е полезен, практичен и отговаря на техните конкретни потребности, променят нагласата си на 180 градуса и дори не усещат как времето изтича”, сподели от своя страна лекторът Лидия Йорданова.
 
До момента по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” са обучени 260 души от 15 населени места в страната. Всеки желаещ може да се запише в курсовете чрез обаждане на национален телефон 0700 20 240 (без допълнително таксуване). Обучението е напълно безплатно и се организира в малки групи, за да бъде обърнато внимание на всеки.

Ask a question Задай въпрос