01.06.2014

Слънчев детски празник и „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в Бургас

news article image

На 1 юни в Бургас се проведе осмият турнир от веригата национални спортни празници „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, организиран от финансовата институция Изи Кредит и асоциация „Спорт в свободното време”, с любезното домакинство на община Бургас.

В състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 се включиха над 580 участника. Равностойно участие в баскетболните състезания взеха представители на Спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин-Бургас”.

Специално за децата в Бургас и по случай Деня на детето, организаторите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” бяха подготвили забавна програма с аниматори и игри с награди.

Спортният празник в Бургас беше съпроводен от музикален рок концерт на група ”Стиф Бонс”, която се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи в Морската градина.

Класираните на първите три места в отделните спортове си разпределиха награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., се класираха за националните финали от програмата, които ще се проведат в к.к. „Албена” на 14-15 юни.

Бургас беше последният град-домакин в тазгодишното издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” преди финалите от програмата в к.к. „Албена” на 14-15 юни. В морския курорт ще се състезават най-добрите състезатели от Плевен, Русе, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Варна, София и Бургас. Много снимки и информация за турнирите от „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” по градове има на https://www.facebook.com/EasyCreditBG и на www.easycredit.bg.

Кулминацията на спортния проект на Изи Кредит тази година ще е 31-ят Софийски маратон, който ще се проведе на 12 октомври. Изи Кредит отново ще е генерален спонсор.

Ask a question Задай въпрос