22.04.2015

Силен ръст на заемите на Изи Кредит в началото на годината

news article image

Оживлението на кредитния пазар в България се усеща отчетливо и в сегмента на небанковите парични заеми, а търсенето на услугите на финансовите институции расте с най-високи темпове от година и три месеца насам. Това показват актуални данни на Изи Кредит, най-голямата компания в България за небанкови потребителски кредити, отпускани в дома на клиентите чрез кредитни консултанти.

За първите три месеца на 2015 г. Изи Кредит е предоставила близо 54 хил. кредита, с 10% повече спрямо същия период на 2014 г. За изминалата година Изи Кредит отпусна близо 212 хил. заема в България, което беше рекорден брой в историята на компанията.

Бързината, удобството, сигурността, голямото разнообразие от продукти и атрактивните промоции са сред основните причини за силното търсене на услугите на Изи Кредит. „Отделяме на клиентите ни персонално внимание и им предлагаме богата палитра от продукти, които отговарят на техните потребности и са съобразени с финансовите им възмжности. Предоставяме услугите си много бързо, удобно и лесно”, изтъкна предимствата на Изи Кредит Иван Симеонов, маркетинг директор на Изи Кредит.       

Тази година Изи Кредит празнува 10 години от създаването си. За този период компанията е отпуснала над 1 млн. кредита на повече от половин милион души, като се превърна в лидер в своя сегмент в България и една от най-бързо развиващите финансови институции в Централна и Източна Европа. В България Изи Кредит предоставя заеми в цялата страна чрез 3000 кредитни консултанта и над 140 офиса, както и над 2000 клона на „Български пощи”. Извън България, компанията развива бизнес още в Румъния, Украйна, Полша, Чехия и Македония. Само в първите три страни през миналата година ИзиКредит е отпуснала над 63 хил. заема.

Изи Кредит е член и учредител на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), която обединява фирмите за кредитиране на пазара с добри търговски практики и лоялно отношение към клиентите. 

Ask a question Задай въпрос