24.07.2014

Седмата търговска конференция на Изи Кредит: Компанията е лидер в България и ще стъпи на още нови пазари

news article image

През изминалия уикенд „Изи Асет Мениджмънт” АД организира своята седма търговска конференция, под надслов „Разтърсване”. Събитието се проведе в хотел „Лайтхаус Голф Ризорт” край Балчик, с участието на близо 400 мениджъри и кредитни консултанти на компанията.

Конференцията започна с мениджърски презентации за постигнатите резултати, перспективите и предизвикателствата. От тях стана ясно, че Изи Кредит продължава да е лидер в България в своя сегмент – с 50% пазарен дял, и разширява успешно дейността си на външните пазари. По време на презентациите беше представен и новият модел за работа след влизането в сила на законовото ограничение за разходите (ГПР) по потребителските кредити. Мениджърите разясниха, че ограничението за ГПР, няма да попречи на „Изи Асет Мениджмънт” да следва своята мисия и дългосрочни цели. „Ако това огромният танкер да направи бърз и рязък завой, за да избегне кораловите рифове, е цената на едно бъдещо успешно плаване към избрания бряг, то тогава начинанието си заслужава. Успехът зависи от всички вас. С трудностите се справят само силните, мислещите, смелите и приспособимите. Лесно се върви по равните утъпкани пътеки. Върховете са за смелите и тренираните”, коментира изпълнителният директор Дафинка Стилиянова.

Неделчо Спасов, един от създателите и основните акционери на „Изи Асет Мениджмънт”, изтъкна важната роля на Изи Кредит за учредяването на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Асоциацията обедини водещи фирми в сектора и вече е лицето на индустрията пред всички заинтересувани страни. Мисията й е да съблюдава за спазването на добрите търговски практики в бранша и на етичния кодекс на организацията. Самият Неделчо Спасов беше определен за неин председател.

Голямо внимание беше отделено и на международното развитие на Изи Кредит. „До няколко месеца ще стъпим в Чехия, а следващата година в Словакия и Унгария”, обяви Неделчо Спасов. Изи Кредит планира да влезе и на изключително конкурентния пазар във Великобритания. „Ако успеем във Великобритания, няма причина да не успеем, където и да било по света. Стремежът ни вече е да се развиваме в страни, в които нашите услуги са утвърдени. Ще се разширяваме плавно и постепенно, по модела в България”, обясни стратегията Неделчо Спасов. Интересни за Изи Кредит са и пазарите на страните от Западните Балкани. Компанията вече работи в Украйна, Румъния и Полша.  

След мениджърските презентации последва атрактивна шоу програма. Една от звездите на хитовия сериал по БНТ „Под прикритие” и популярната игра по TV7 „Къртицата” – актьорът Кирил Ефремов, забавлява участниците в конференцията с адаптирана версия на играта. Помагаха му две от очарователните участнички в „Къртицата” – Индира и Гергана. Служителите от търговската структура на „Изи Асет Мениджмънт” бяха изправени пред редица сложни препятствия - отговаряха на въпроси от реалната търговска практика, подреждаха сложни пъзели, отгатваха думи, които съотборниците им трябваше да обясняват само с мимики и жестове, носеха табли с чаши по хлъзгав терен, ходеха по греда, пренасяха дини по една мишница, стреляха по мишена със стрели и домати и т. нат. Докато преодоляваха препятствията, „нелоялни конкуренти” на компанията ги затрудняваха допълнително, като им пречеха постоянно или ги провокираха да правят грешки. В крайна сметка, със силата на своя ум, с отборния дух и добрата екипна работа, служителите на „Изи Асет Мениджмънт” се справиха отлично с предизвикателствата, без да позволят на конкуренцията да им попречи.

На галавечерята след игрите по традиция бяха наградени кредитните консултанти и мениджърите от търговската структура с най-високи постижения през годината, в това число и тези, постигнали най-добри резултати на тестовете от обученията в търговската структура. Специален гост на вечерята беше Галена, която изпълни най-добрите си хитове. Така с много настроение и големи амбиции за бъдещето завърши поредната мащабна търговска конференция на „Изи Асет Мениджмънт”. Като послание в нея се открои пожеланието, което отправи един от създателите - Неделчо Спасов: „Искаме компанията да е жива и добре функционираща и след 100 години. От сега можем да поставим основите на една глобална компания, която да се превърне в най-добрия доставчик на стойностни персонални финансови услуги за клиентите. Ако сме достатъчно иновативни и адаптивни, ако сме с едни гърди пред конкурентите, това е постижимо и имаме силата да го направим”, обобщи той.
 
 
 

Ask a question Задай въпрос