02.05.2012

Седем години малки бързи кредити с огромно значение

news article image

В живота на нашето, а и на много други семейства като нашето, често възниква нужда от малко пари назаем, с които да покрием непредвидени и спешни разходи. Преди роднини и приятели си помагахме – на който не му достигаше, се обръщаше към свой близък и проблемът се решаваше. Сега обаче времената са други. Хората, особено тези в градовете, са някак по-отчуждени и предпочитат да не се ангажират финансово, дори за близките си. Добре, че има фирми като Изи Кредит, които, когато не ни достигат пари, се притичват бързо на помощ и по този начин успяваме да си поддържаме и ремонтираме дома и колата, да плащаме езиковите курсове на децата и битовите сметки. Съседите от първия етаж пък няколко пъти са разчитали на Изи Кредит за оборотни пари за малкото си магазинче в квартала. Приятел, на който може да се разчита в нужда – това е за нас Изи Кредит.

 

Това мнение на 42-годишната Рени Георгиева от Пловдив, майка на две деца, може би най-добре описва ползата и истинската стойност на бързите кредити на Изи Кредит. Няма по-реална и добра преценка за един продукт от тази на потребителя му. На 6 април се навършиха 7 години, откакто Изи Кредит отвори нова страница в историята на българската финансова индустрия и може би я промени завинаги – отпускането на малки и бързи кредити, за които клиентите не чакат дълго в банковите офиси, а парите им се носят на ръка бързо в техния дом или друго удобно за тях място от кредитни консултанти на компанията.

 

На 6 април Изи Кредит отпразнува седмия си рожден ден със седеметажна торта

 

През 2005 г. компанията стартира дейност първо във Видин. Нарочно стартирахме дейността си във Видин. Смятахме, че ако там услугите ни се приемат добре, ще успеем в цялата страна, разказва Станимир Василев, един от създателите на фирмата. Седем години по-късно Изи Кредит осигурява бързи пари назаем на стотици хиляди българи чрез мрежа от над 2000 консултанта и 112 офиса. Отделно бизнесът й се развива успешно и в Румъния и Украйна, където клиентите й са десетки хиляди. Седем години полагаме усилия за това в България и в другите страни, където работим, да няма финансово ограничени хора и заемите да са достъпни за всички хора. В това число и тези, които по една или друга причина нямат достъп до банково кредитиране и се чувстват финансово изолирани. Те ще могат да разчитат на нас и занапред, посочва Неделчо Спасов, другият създател на компанията.

 

Изи Кредит ще разшири дейността си на още външни пазари, за да може още повече хора да получат достъп до средства, с които да разрешават неотложните си нужди. Не си поставяме ограничения. Всяка година ще откриваме наш клон в поне една нова страна. Гледаме дори към Азия и Африка, обясни Станимир Василев. Амбициите на лидера в бързото кредитиране е до пет години да отпуска по 1000000 кредита годишно.

Ask a question Задай въпрос