22.05.2023

Със силата на доброто беше обновен експертния център към детската онкохематологична клиника на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София

news article image

На 12 май 2023-та г. в присъствието на лекари, дарители, доброволци, родители и пациенти беше открит обновеният детски хематологичен център към Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София. В центъра се полагат ежедневно грижи и се лекуват деца с тежки и редки хематологични заболявания. 

Центърът е реновиран изцяло с дарени средства, като Изи Кредит е най-големият сред дарителите и предоставените от нас средства подсигуриха преобзавеждането на стаите със съвременни и функционални болнични мебели. Така не само се увеличи капацитетът на отделението, но и направихме обстановката удобна за малки пациенти и много приветлива и заредена с положителна енергия. Вярваме, че оздравяването на децата зависи поравно както от качеството на лечение, така и от условията, в които се лекуват.

Сертификат за дарението беше връчен на директор „Човешки капитал“ на Изи Кредит Цветелина Джонева-Каканакова.

Вижте репортажа на Nova TV от обновения център тук

За нас в Изи Кредит съвместната инициатива с ИСУЛ мина под знака на вътрешната ни инициатива „Силата на доброто“. „Силата на доброто“ е дългосрочна и целогодишна кампания, в която през през различни отговорни инициативи и активности изразяваме своята съпричастност към тези, които имат нужда от подкрепа, човечност, надежда и кураж. В рамките ѝ се провеждат различни вътрешни благотворителни акции и така от колегите в Изи Кредит бяха набрани и част от средствата, дарени за подпомагането на детското здравеопазване с подкрепата на обновения експертен център. Компанията, както и цялата група на MFG, част от която сме, оставаме и занапред ангажирани с подкрепа на работата на центъра с доброволчество и време, включване в кръводарителски и други акции и още съвместни инициативи.

Гледайте репортажа на Code Health TV тук.

Как можете да се ангажирате лично със страдащите от хематологични заболявания?

Всяка година стотици възрастни и деца се нуждаят от трансплантация на стволови клетки - процедура, която може да бъде единственият им шанс за оцеляване. Към момента регистрираните доброволни донори в Българския регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки са едва 2500. Ако желаеш да станеш един от тях, намери повече информация тук. Донорите на стволови клетки от КМ и ПСК отговарят на въпроси, свързани със здравословното си състояние, за да се прецени дали са подходящи за дарители. Това е необходимо, за да се предпази здравето както на доброволния донор, така и на приемателя (реципиента). Всички дарители трябва да бъдат на възраст между 18 и 50 години и в добро здравословно състояние.

Ask a question Задай въпрос