14.03.2013

Рок феновете подкрепиха олимпийците ни по математика и информатика

news article image

Столичният бар RockIT едва побра дошлите на благотворителния рок купон

„Да изпратим малките математици на състезания в страната и чужбина“

Над 250 фенa на рока и четири рок банди организираха страхотен четиричасов благотворителен рок концерт вчера в столичния бар RockIT. Събитието беше организирано от ученик на софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ (СМГ) в подкрепа на неговите съученици-състезатели по математика и информатика. Под надслов „Да изпратим малките математици на състезания в страната и чужбина“, за феновете на интелигентния стил и в името на еволюцията на българската интелигенция, свириха момчетата от популярната група D2, група CRUSH и ученическите групи Random Station и FIll in the Blank.

Събитието беше подкрепено и от Изи Кредит. Компанията изненада феновете с томбола с награди, а нейни служители-запалени фенове на рока, се включиха на пълни обороти в организацията на концерта. На живо от мястото на събитието предава и БНТ2.

Малко преди края на купона, инициаторът на събитието - ученикът от 12-ти клас на СМГ Емо, връчи събраните 1250 лв. на учителката по математика Петя Тодорова. Със средствата ще се подпомогнат разходите по участия на олимпиади на състезателите по математика и информатика. „Нека все повече наши съученици да имат възможност да се явяват на състезания по математика и информатика, за да се популяризират двата предмета още повече и престижът и репутацията на гимназията ни да бъдат все така на най-високо ниво“, пожела Емо. Той припомни и че през последните години именно учениците от математическата гимназия в София донесоха слава и успехи на България, печелейки куп медали на олимпиадите по математика и информатика.

Ask a question Задай въпрос