25.05.2014

Рекордни над 1000 участника в 7-то издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София

news article image

През изминалата събота в София се проведе седмият турнир от веригата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, организиран от Изи Кредит и Асоциация „Спорт в свободното време”, с подкрепата на Столична община. 

Проявата e в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2017 г. и кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Стотици софиянци изпълниха пространството между тенис кортовете на БСФС и ст. „Българска армия” в Борисовата градина. В организираните в рамките на празника състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 се включиха над 1000 участника – рекорд в изданията на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” досега, в това число и много деца. В лекоатлетическия крос участие взе и председателят на съвета на директорите на Изи Кредит – Станимир Василев. Най-възрастният състезател беше 72-годишният Иван Бойчев – многократен участник в национални и международни маратони и редовен участник в софийското издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.

Спортният празник беше открит от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация на САЩ. Класираните на първите три места в трите спорта си разпределиха награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., се класираха за националните финали от програмата, които ще се проведат на 14-15 юни. в к.к. „Албена”.

Специално за децата на спортния празник в Борисовата градина Изи Кредит организира забавна програма с професионални аниматори, много игри и награди. Свое шоу пред многобройната публика изнесе и мажоретен състав на 143-то основно училище „Г. Бенковски”.

В рамките на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” в София се проведе и вторият турнир по баскетбол 3 на 3 за купата „Васил Манченко”, в памет на големия български баскетболист, участник на две олимпиади. В него се състезаваха отбори от няколко столични езикови училища във възрастовата група 15-18 години. Награди на победителите в турнира връчиха синът на Васил Манченко и организатор на турнира – известният журналист Методи Манченко, и бившият баскетболен национал Георги Панов, участник на три олимпиади с отбора на България в периода 1952-1960 г.

Малко преди награждаването, сборен отбор на медиите и тим на Изи Кредит изиграха демонстративен мач по стрийтбаскет. След красива игра и оспорван двубой, спечели отборът на журналистите.

Много снимки и информация за турнирите от „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” по градове има на https://www.facebook.com/EasyCreditBG и на www.easycredit.bg.

 

Предстоящи събития от програмата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”
 

Дата

Град

Място

1 юни

Бургас

Морската градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали

Ask a question Задай въпрос