18.04.2012

Равенство между Глобул и Фикосота улесни Изи Кредит в Турнира на надеждата

news article image

Футболните съперници на Изи Асет Мениджънт АД (Изи Кредит) в група Г на Турнира на надеждата – мобилният оператор Глобул и производителят на препарати за дома Фикосота Синтез, не излъчиха победител във вчерашния си мач и по този начин улесниха задачата на отбора на лидера в бързото кредитиране в България за класиране на четвъртфиналите.

Двата отбора завършиха 1:1 в двубой, игран късно снощи в спортната зала в столичния квартал „Челопечене” и така намалиха сериозно шансовете си срещу считания за фаворит тим на Изи Кредит. По-напористият и свеж отбор беше този на Фикосота, които осигуриха и по-дълга резервна скамейка – трима срещу само един на Глобул. Глобул обаче показа мъжество и удържа равен.

Днес в 21 часа играят Изи Кредит и Фикосота. Победителят ще оглави класирането в групата. В първия мач от турнира веригата бензиностанции Еко разгроми търговеца на строителна и минна техника Елтрак България с 9:4.

Турнирът на надеждата е в подкрепа на българския национален отбор по футбол за бездомни - Отбора на надеждата, който ще участва на Световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година. С набраните средства от такса участие ще се изгради специално игрище, аналогично на тези от световните първенства по футбол за бездомни хора. Именно на него ще се подготвя Отборът на надеждата.

В турнира участват общо 12 фирми, разделени в четири групи по три отбора. Първите два от всяка група се класират на четвъртфиналите. Финалът на турнира е на 29 април. Финалистите ще получат своите награди от бившия президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов и ще изиграят демонстрационни мачове срещу Отбора на надеждата.

Ask a question Задай въпрос