23.04.2013

Предприемаческа академия на Изи Кредит и Нов български университет ще подготвя фирмени мениджъри

news article image

Курсовете ще се водят от водещи преподаватели и топ мениджъри на Изи Кредит, а отличниците ще получават предложения за работа

Една от най-успешно развиващите се финансови институции в Източна Европа – Изи Кредит и едно от най-добрите висши училища в България – Нов български университет (НБУ), основаха Предприемаческа академия, в която ще се подготвят фирмени мениджъри. Академията е отворена както за студенти и все още стартиращи своя професионален път млади хора, така и за всеки, който търси развитие, израстване в кариерата или просто желае да промени своя професионален път в нова и по-добра посока.

Академията ще стартира дейност в края на месец май. В програмата са заложени основни курсове, необходими на един ръководител на корпоративно ниво – Предприемачество, Планиране и анализ, Управление на човешките ресурси, Финанси, Разработка на проекти, Съвременни маркетингови теории, Мениджърски компетенции и други. Теоретичната част ще водят част от най-добрите лектори на Нов български университет, а практическата част – топ мениджърите на Изи Кредит. Занятията ще се провеждат във Факултета за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ и в офисите на Изи Кредит.

Курсистите ще определят своята програма сами, като ще избират както продължителността на обучението, така и курсовете. Това ще определя и какъв документ ще получат след приключване на обучението си - сертификат, удостоверение или свидетелство за професионална квалификация „Фирмен мениджър”. На завършилите с минимален успех 5.00 ще бъде предложен стаж в Изи Кредит, с възможност за оставане на постоянна работа.

Мисията на Предприемаческа академия и възможностите за обучение в нея ще представят лично създателите на Изи Кредит – Станимир Василев и Неделчо Спасов, в Ден на отворените врати в Нов български университет на 17 май от 16 часа в зала 310 (Корпус 1). Двамата ще разкажат и за своя личен опит като предприемачи.

Директорът „Човешки ресурси” на Изи Кредит Горан Арсов коментира: „Проектът „Предприемаческа академия” показва на практика как образованието и бизнесът в България могат да работят заедно успешно. Курсистите в академията ще придобият задълбочени професионални умения, лидерски качества и креативно мислене. Чрез Изи Кредит те ще разрешават реални проблеми от бизнес практиката. На успешно завършилите ще им бъде издаден легитимен документ от името на един от водещите университети в България и една от най-силно развиващите се български компании. Предприемаческата академия е и израз на стремежа на Изи Кредит да е социално-отговорна компания и един от най-предпочитаните работодатели в България. Академията е и възможност за нас, като работодател, да привлечем още качествени професионалисти в нашите редици”.

Деканът на Факултета за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ - гл. ас. д-р Венцислав Джамбазов, от своя страна заяви: „Предложението за съвместна Предприемаческа академия, което НБУ получи от Изи Кредит беше тъкмо това, към което университетът се стреми - образование, което дава на своите студенти солидна теоретична подготовка в съчетание с практическо обучение, проведено от организация с богат опит. Предприемаческата академия е смело начинание за рамките на България, защото реализира иновативен модел на обучение, желан и адмириран от много институции. Надяваме се, че със своята Предприемаческа академия Изи Кредит и Нов български университет ще се превърнат в един добър пример за успешно сътрудничество между бизнеса и академичната среда.

Ask a question Задай въпрос