21.08.2019

Потребителски кредит за първи път

news article image

Какво е да изтеглиш заем за първи път?

Когато чуят „кредит“ хората често реагират негативно, тъй като свързват думата с недостиг на пари, финансова нестабилност и невъзможност за покриване на належащи нужди. Необходимостта от допълнителни финансови средства погрешно кара хората да мислят, че не умеят да планират разходите си и че не се справят с бюджета си. Но нужда от пари винаги има, дори и при най-строго подредените приоритети, просто защото не винаги може да предвидим предизвикателствата и изненадите на деня. И в това няма нищо страшно.

Заем по спешност

Всъщност заемите по спешност са нашите спасителни сламки, когато неотложно се нуждаем от средства. Независимо от това за какво става въпрос, мисълта че има към кого да се обърнем в труден момент е успокояваща на много нива и ни носи самочувствието, че може да се справим с всичко. Не се налага да разчитаме на семейство и приятели, за да реагираме бързо – просто избираме подходяща компания, към която да се обърнем за потребителски кредит. Ако сме достатъчно прозорливи ще изберем и подходящ продукт, с който от една страна да съумеем да покрием неотложните си нужди, а от друга – да сме сигурни, че няма да натоварим месечния си бюджет.

Кои са ключовите моменти при взимане на кредит за пръв път?

Добре е да се ориентирате за пазара на предлагане на потребителски бързи кредити и да изберете институция с доказано и дългогодишно присъствие в тази сфера. Така ще покриете притесненията си, свързани със сигурност, неправомерен размер на лихвите и потенциални скрити условия и такси в договорите. След това изберете най-подходящия начин за контакт с конкретната компания – възможностите са много – по телефон или с SMS, онлайн, в офис или през кредитен консултант, в партньорска организация или през мобилно приложение. Проведете разговор с представител на компанията и преминете към избор на конкретен продукт, който да отговаря на нуждите ви. Прочетете внимателно договора си и го подпишете. След това сте свободни да усвоите заявената сума. Предимствата на подобно партньорство е бързата реакция при нужда от заем по спешност, а недостатъците, че в бързината може и да не прецените добре възможностите си. Последното обаче е нещо, което може да коригирате навреме, като на по-късен етап рефинансирате заема си с по-подходящ продукт и след внимателно обмисляне на финансовото си положение.

Екстра съвети от Easy Credit
 

Ако кандидатствате за заем за първи път и не сте сигурни за размера на кредита, който бихте желали да усвоите, ползвайте услугата калкулатор, достъпна на сайта на компанията – така най-точно може да предвидите точно какъв би бил размера и броя на вноските ви и дали ще съумеете да посрещнете този разход. Ако и след това имате въпроси, не се колебайте да се свържете с наш представител – онлайн или на телефон 0700 18 100. Разгледайте промоциите ни и програмата ни за лоялни клиенти, за да се информирате за всички бонуси, които бихте могли да ползвате като клиент на Easy Credit.

Ask a question Задай въпрос