08.01.2024

Подкрепихме наши млади надежди в математиката от СМГ ,,Паисий Хилендарски”

news article image

С дарение от 500 лв. подкрепихме млади надежди в математиката от Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Родните ни таланти успяха да извоюват общо 18 отличия по време на 14-ото международно състезание по математика WMTC 2023 (World Mathematics Team Championship), провело се от 24 до 28 ноември 2023 г. в Сеул, Южна Корея. Медалите, които донесоха за България, са 9 златни, 8 сребърни и 1 бронзов в индивидуалното състезание. Всички наши ученици се завърнаха с медал.

В международното състезание математическите си умения са мерили над 700 ученици, разпределени в 96 отбора от 20 държави, сред които САЩ, Южна Корея, Тайланд, Тайван, Индонезия, Катар, Макао, Австралия, Индия, Филипините, Китай и Бразилия.

Изключително сме горди от представянето на нашите участници и целия екип на СМГ ,,Паисий Хилендарски”, които за поредна година доказаха, че страната ни има своето заслужено място в най-престижните международни надпревари по математика.

Пожелаваме успех на родните таланти и през 2024 г. Нека тя да бъде изпълнена с още много спечелени отличия и поводи за гордост!

Ask a question Задай въпрос