17.04.2013

Пловдив и Благоевград загряват за „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

news article image

Пловдив и Благоевград ще са домакини на петото и шестото издание на националния спортен празник „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, в който всеки може да се състезава в три от най-популярните спортове – лека атлетика–крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене. Празникът се организира от компанията-лидер в бързите заеми Изи Кредит, с подкрепата на Sport Depot и под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта и министър Петър Стойчев, с домакинството на Община Пловдив и Община Благоевград.

Пловдивчани ще спортуват с Изи Кредит в събота (20 април) на Гребния канал, а благоевградчани - в неделя (21 април) в центъра на града. Записването вече тече, а регистрация може да се направи и на място в деня на събитията от 8.30 до 9.45 часа.

Победителите в състезанията ще получат много награди и медали, и ще участват на националните финали в курортния комплекс „Албена”. А публиката я очаква много игри и приятни емоции – надбягване на 50 метра, баскетбол стрелба – 5 от 5 и колоездене с препятствия. Много вълнуващи забавления сме подготвили и специално за децата.

Официални гости на събитието в Пловдив ще са Георги Титюков, заместник-кмет по спорта и младежките дейности на общината и олимпийските шампионки по академично гребане - Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева. Официални гости на събитието в Благоeвград ще бъдат кмета на община Благоевград - господин Атанас Камбитов и Йордан Янев - вицешампион на дълъг скок. Водещ на всички събития е популярният коментатор на Дарик радио – Иво Райчев.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” вече се състоя в Плевен, Русе, Бургас и Шумен. Събитията имат за цел да популяризират спорта за здраве и протичат при огромен интерес.

Ask a question Задай въпрос