04.12.2012

Плащането на сметки отново е водещ мотив за бърз кредит

news article image

Все повече хора теглят бързи кредити, за да платят своите битови и комунални сметки. Това показват последните данни на Изи Кредит. От юли до септември с всеки трети бърз кредит са се плащали сметки. За трите месеца компанията е отпуснала общо над 16000 кредита с тази цел – с 62% повече спрямо същия период миналата година. „Когато парите не достигат, а токът и стоките от първа необходимост поскъпват, бързият кредит се явява лесен и подходящ начин за попълване на временния недостиг на пари в семейния бюджет. Повече от половината от бързите заеми подсигуряват важни за дома и семейството разходи и покупки”, обясни изпълнителният директор на Изи Кредит Неделчо Спасов.

Ремонт и обзавеждане на дома и оборотни средства за малкия бизнес са другите най-чести причини хората да теглят бързи заеми, сочат още данните. „Благодарение на Изи Кредит се справям и щандовете ми винаги са пълни”, твърди 60-годишната В. Иванова от Чепеларе, която има магазинче за дамска и мъжка конфекция. Тя финансира малкия си бизнес с Изи Кредит вече пет години и досега е изтеглила 27 кредита.

Хората теглят бързи заеми още за лечение и медикаменти, ремонт на колата и образование. Ваканция и пътуване на кредит през лятото са си позволили 6%.

От началото на годината до септември Изи Кредит е отпуснала 28% повече кредити в сравнение с деветмесечието на 2011 г. Средната сума на заемите през деветте месеца е била 527 лв. - със 7 лв. повече спрямо същия период преди година. От Изи Кредит отчитат и 20% ръст на клиентите си.

Мениджмънтът на Изи Кредит очаква силен ръст на бързите кредити и през следващите месеци. „Мнозина изпитват затруднения с наличния си бюджет, надхвърлят го и им се налага по-често да прибягват до временни решения. От една страна зимата вече е в разгара си и сметките за ток и отопление ще поставят на изпитание семейните бюджети. От друга декември е традиционно силен месец за бързото кредитиране заради празничното пазаруване”, обобщи Неделчо Спасов.

Ask a question Задай въпрос