10.09.2013

Плащането на сметки остава водещ мотив за бърз кредит и през лятото

news article image

Плащането на сметки е приоритет за клиентите на домашните бързи кредити и през лятото. Това показват най-новите данни на Изи Кредит.

През май-юли 38% от клиентите на компанията са ползвали услугите й, за да погасят своите битови и комунални сметки. През миналото лято процентът им е бил доста по-малък – 31%. И докато бързите кредити с цел плащане на сметки се увеличават, тези за ваканция, ремонт на жилището или покупка на техника, намаляват (виж таблицата). „По традиция всяка година през горещите месеци, когато е отпускарският сезон, отчитаме ръст на клиентите, които теглят заем, за да отидат на почивка или да ремонтират жилището си. Тази година обаче броят им е по-малък в сравнение с миналата година. Хората се стремят да ползват пари назаем за най-важните неща, от които семейството има нужда”, обобщи Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит.

Изи Кредит също отчита висок ръст на продажбите си за първата половина на тази година. Отпуснатите от компанията кредити за първите шест месеца на годината надхвърлят 103 хил., което е с 22% повече от миналата година.

 

Ask a question Задай въпрос