06.06.2023

Обновяване на гардероба - Как да спестим пари докато пазаруваме дрехи за новия сезон

news article image

Най-сладкото нещо е да смениш зимните дрехи с летни в гардероба си. Дебелите пуловери изпадат в забвение в някой куфар или на тавана и започва царуването на роклите и тениските. Идва обаче и моментът на истината - кои дрехи ни стават от предното лято, кои трябва да сменим и дали коледно-великденските угощения не са ни поставили в ситуация да трябва да си купим изцяло нов гардероб.

Не е нужно да прахосвате цяло състояние, за да обновите гардероба си. Можете да се доверите на някой от нашите спестовни съвети за изгодно пазаруване:

Не пазарувайте преди да разгледате личния си магазин

Колко пъти ви се е случвало да си купите нещо ново, да се върнете у дома и да видите, че имате дреха в същия модел и цвят? Да, ние често харесваме “нови” неща, които ужасно приличат на онези, които вече имаме.

За да избегнете излишното харчене на пари, първо старателно разгледайте всички налични дрехи за новия сезон. Премерете ги, усетете ги и ако сте 100% сигурни, че не искате да ги носите, едва тогава се насочете към покупки.

Намаления, намаления

В днешно време да се пазарува на пълната цена е чисто прахосване на пари. По всяко време в някой магазин има намаления. Най-забележителни са те в края на сезона. Така че въведете ново правило - купувайте пуловери в началото на пролетта, а бански и рокли - малко след есенното равноденствие.

И не се притеснявайте, на следващата година те ще са все така актуални.

Купони, втора употреба и разумно потребление

Все повече са брандовете, които стимулират разумното потребление. Както знаете, производството на дрехи е сред най-замърсяващите индустрии и е въпрос на самосъзнание да ограничим и ние с поведението си хабенето на ресурси.

Проучете кои са магазините, в които можете да дарите старите си дрехи и да получите ваучер за пазаруване- това е хитър начин хем да запазите природата, хем да пазарувате изгодно.

Не подминавайте и магазините за second-hand мода. Там има чудесни находки на ниски цени и става дума за дрехи, които изобщо не са носени. Това е още една стъпка по пътя към финансовото и екологичното самосъзнание едновременно.

По-качествени, но по-малко дрехи

Оставихме за финал най-важния съвет, що се отнася до пазаруването - винаги качеството трябва да е водещо пред количеството. Хубавата, скъпа дреха ще ви служи много по-дълго, отколкото нещо с ниска цена, произведено на бързо, което ще се скъса буквално за няколко обличания.

 Да, цената на качествената дреха може да е по-висока, но тогава сме насреща в EasyCredit - помагаме в създаването на дълготраен, устойчив личен гардероб от дрехи, които ще ви служат вярно дълго време. Направете лесна калкулация на вноските и времето за изплащане в нашия калкулатор за бързи кредити, като посетите сайта на Изи Кредит, и се отдайте на (разумно) предлятно пазаруване. 

Ask a question Задай въпрос