Нови безплатни обучения по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”

17 юни 2014
Нови безплатни обучения по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”

Нови безплатни обучения по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”

17 юни 2014

Все повече хора в България се възползват от безплатните обучения по проекта на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и компанията за бързи кредити Изи Кредит - „НЕ на дълговете, ДА на парите”.

„НЕ на дълговете, ДА на парите” е мащабна национална програма за финансово образование, която дава възможност на хората да се обучават безплатно за управление на личните финанси. Програмата е практически ориентирана и се поднася по атрактивен начин - чрез видеофилми, игри и казуси. Преподаватели са професионални обучители, преминали през специална подготовка. Всеки може да заяви участието си в програмата на национален телефон 0700 20240 (без допълнително таксуване).

Обученията вече набират скорост. Пореден курс по проекта се проведе в четвъртък, 12 юни, в зала „Краско” до метростанция „Люлин” в София, като тази и другата седмица предстоят общо пет курса.

Първите два са в столицата. Днес, 17 юни, в 12 ч. стартира обучение в 49 ЦДГ „Усмивка” в район „Сердика”. Участници в него бяха 15 служители на детската градина – основно педагози и помощен персонал. В сряда, 18 юни, в 11 ч. ще се проведе курс и в една от класните стаи на 147 СОУ в кв. „Красна поляна”. Очаква се в него да се включат 15 преподаватели от училището. Обучител в двата курса в столицата е бизнес треньорът на Изи Кредит Николай Калиманов.

На 20 юни в град Оряхово ще се обучава група от 20-30 души, организирана в партньорство с Бюрото по труда. Курсът ще се проведе в една от класните стаи на СОУ „Христо Ботев”. Обучители ще са Лидия Йорданова и Рени Георгиева.

На 21 юни ще има още един курс в зала „Краско” до метростанция „Люлин” в София, като началният час все още се уточнява. Другата седмица на 25 юни, сряда, от 9 ч. и от 13.30 ч. в едно от читалищата в Кюстендил ще се проведат два курса сред държавни служители.

„НЕ на дълговете, ДА на парите” е пореден етап от дългосрочната програма на Изи Кредит за подобряване на финансовата култура в България, която стартира през есента на 2012 година. Досега като част от усилията си за повишаване на финансовата грамотност в България, Изи Кредит издаде и разпространи половин милион копия от „Наръчник на разумния кредитополучател” и проведе безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет”. Наръчникът беше издаден с експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите.