16.06.2014

Нови безплатни обучения по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”

news article image

Все повече хора в България се възползват от безплатните обучения по проекта на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и компанията за бързи кредити Изи Кредит - „НЕ на дълговете, ДА на парите”.

„НЕ на дълговете, ДА на парите” е мащабна национална програма за финансово образование, която дава възможност на хората да се обучават безплатно за управление на личните финанси. Програмата е практически ориентирана и се поднася по атрактивен начин - чрез видеофилми, игри и казуси. Преподаватели са професионални обучители, преминали през специална подготовка. Всеки може да заяви участието си в програмата на национален телефон 0700 20240 (без допълнително таксуване).

Обученията вече набират скорост. Пореден курс по проекта се проведе в четвъртък, 12 юни, в зала „Краско” до метростанция „Люлин” в София, като тази и другата седмица предстоят общо пет курса.

Първите два са в столицата. Днес, 17 юни, в 12 ч. стартира обучение в 49 ЦДГ „Усмивка” в район „Сердика”. Участници в него бяха 15 служители на детската градина – основно педагози и помощен персонал. В сряда, 18 юни, в 11 ч. ще се проведе курс и в една от класните стаи на 147 СОУ в кв. „Красна поляна”. Очаква се в него да се включат 15 преподаватели от училището. Обучител в двата курса в столицата е бизнес треньорът на Изи Кредит Николай Калиманов.

На 20 юни в град Оряхово ще се обучава група от 20-30 души, организирана в партньорство с Бюрото по труда. Курсът ще се проведе в една от класните стаи на СОУ „Христо Ботев”. Обучители ще са Лидия Йорданова и Рени Георгиева.

На 21 юни ще има още един курс в зала „Краско” до метростанция „Люлин” в София, като началният час все още се уточнява. Другата седмица на 25 юни, сряда, от 9 ч. и от 13.30 ч. в едно от читалищата в Кюстендил ще се проведат два курса сред държавни служители.

„НЕ на дълговете, ДА на парите” е пореден етап от дългосрочната програма на Изи Кредит за подобряване на финансовата култура в България, която стартира през есента на 2012 година. Досега като част от усилията си за повишаване на финансовата грамотност в България, Изи Кредит издаде и разпространи половин милион копия от „Наръчник на разумния кредитополучател” и проведе безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет”. Наръчникът беше издаден с експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите.

Ask a question Задай въпрос