22.02.2022

Наръчник за успешно спестяване

news article image

Едва ли ще чуете някой да каже “Е, на мен парите ми стигат, даже имам излишно много пари”. И най-богатите хора искат да имат повече, а какво остава за нас, които обичайно живеем от заплата до заплата?

И все пак, ние също можем да имаме финансово спокойствие и да посрещаме спокойно нуждите си, ако овладеем умението за управление и пестене на пари.

Не си представяйте веднага ограничения, лишения и оскъдица. Има различни забавни начини за успешно спестяване, които веднага ви споделяме:

33х3

В продължение на 33 дни слагайте всяка вечер в касичка по 3 лв. Едва ли ще ви затрудни, защото 3 лв не стигат почти за нищо. След едва един месец и 3 дни ще имате 99 лв. Не е малко, нали!

Без монети

Не плащайте с монети, дори да имате пълен джоб. За всяка покупка разваляйте банкнота. Натрупаните така монети събирайте в касичка и вижте в края на месеца какво се е получило. 

На пазар без пари

Не, не ви караме да крадете, а първо да обиколите магазините без портфейла си. Избирайте и мерете смело дрехите или обувките, които ви допаднат.

Едва ли всички ще ви харесат и едва ли всички ще ви стоят зашеметяващо добре. 

На следващия ден купете само онези, за които сте мислели и след излизането от магазина. Така няма да станете жертва на спонтанно, емоционално пазаруване и излишно харчене на пари.

Ако имате спестени пари, изтеглете кредит от Изи Кредит.

Хората пестят пари, за да имат за “черни дни”. Малък ремонт или подмяна на счупен уред не са точно “черни дни” и може да не посягате към спестяванията си за такива “текущи” разходи.

Ако се наложи да купите спешно нов бойлер или смените течаща тръба, изтеглете бърз кредит, свършете си работата и върнете сумата от текущите си финанси, вместо да посягате към трудно събраните си пари.

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Ask a question Задай въпрос