05.11.2012

Наръчник ще помага на хората при тегленето на бързи кредити

news article image

За първи път в България наръчник информира хората как да използват предимствата на все по-популярните бързи заеми. „Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит” излиза като книжка - джобен формат в 12 страници и е част от мащабна кампания на Изи Кредит за повишаване на финансовата култура на обществото. Съдействие при неговото разработване са оказали експерти от Комисията за защита на потребителите. През следващите седмици 500 000 копия от него ще бъдат разпространени в цялата страна.

С кратки съвети и забавни илюстрации, наръчникът отговаря на най-важните въпроси и информира за най-важните неща, които всеки трябва да знае за бързите заеми: какво представляват, с каква цел се използват, кога могат да са полезни, как се избира подходяща фирма за бързо кредитиране, как се сравняват отделните оферти за бързи заеми; начини за кандидатстване; какво се прави при невъзможност да се платят и други. В книжката има и пример как се съставя и управлява успешно семеен бюджет, за да бъде тегленето и връщането на експресния заем винаги безпроблемно. Така всеки ще може сам да преценява дали има възможност да изтегли бърз кредит.

Целта на Изи Кредит е хората да бъдат по-добре информирани за специфичната финансова услуга, каквато е бързият кредит и как да използват предимствата му. „Много хора все са още слабо запознати с бързите кредити и гледат на тях с недоверие, а те често могат да са много полезни за бързото разрешаване на техен финансов проблем. Нужна е повече информация и усилия за подобряване на финансовите познания в обществото. Всички компании, занимаващи се с микрокредитиране, имаме интерес хората да са информирани и добре запознати с услугите, които предлагаме. Това ще ни предпази от лоши кредити и недоволни клиенти. Чрез съветите и примера за семеен бюджет в наръчника, всеки ще може сам да прецени дали има възможност да изтегли бърз кредит”, обясни Станимир Василев, председател на съвета на директорите на Изи Кредит.

 

Пускането на наръчника ще бъде съпътствано от образователни кампании в пресата и радиото. Предвидени са и образователни игри с награди в социалните мрежи. Медийни партньори на кампанията са Dnes.bg и радио Витоша.

Ask a question Задай въпрос