07.04.2013

Над 800 състезатели от Плевен и Русе спортуваха с Изи Кредит

news article image

Повече от 800 плевенчани и русенци се състезаваха в първите две издания на националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град“, които се проведоха в двата града през изминалия уикенд. И на двете места се получи вълнуващ спортен празник с много медали, предметни награди и забавления. Стотици граждани, сред които изтъкнати местни спортисти и представители на общинските ръководства, подкрепяха и аплодираха състезателите. Танцови и фолклорни състави забавляваха публиката.

В Плевен в надпреварата по лека атлетика – крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене, се включиха общо 460 състезатели. Победителите бяха наградени от официалните гости на събитието - кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, заместник-кмета Стефан Петков и заместник-ректора на Национална спортна академия Вихрен Бачев. По време на събитието бяха отличени и изтъкнатите местни спортисти и деятели - лекоатлетите Никола Богданов и Мончо Маринов, треньорите Ваня Вълкова и Галя Николова, както и най-успешният лекоатлет на Плевен – покойният Георги Дъков, чийто приз бе връчен на семейството му.

В Русе студеното време не уплаши местните спортни ентусиасти и в игрите се включиха над 350 състезатели. Победителите в отделните спортове бяха наградени от заместник-кмета Димитър Наков и от изтъкнатите състезатели по лека атлетика Евгени Игнатов и Ростислав Димитров.

Класиралите се на първите три места атлети и колоездачи в Плевен и Русе ще участват на финалите в Албена на 14 и 15 юни.

Националната програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град“ се провежда под патронажа на Министерство на физическото възпитание и спорта и министър Петър Стойчев и има за цел да стимулира активното спортуване в свободното време и грижата за здравето и доброто физическо състояние. Организатори са компанията-лидер на пазара на бързи заеми „Изи Асет Мениджмънт” АД (Изи Кредит) с подкрепата на веригата магазини Sport Depot и общините на градовете-домакини.

През следващия уикенд „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” ще гостува в градовете Бургас (13 април) и Шумен (14 април).

Повече снимки от събитията може да видите на Facebook страницата на Easy Credit www.facebook.com/EasyCreditBG.

Ask a question Задай въпрос