20.10.2014

Над 30 души от Свищов и с. Татарци преминаха успешно обучението „НЕ на дълговете, ДА на парите”

news article image

Безплатните обучения в страната по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и Изи Кредит продължават. През изминалата седмица компанията организира два курса - в Свищов и в близкото до града село Татарци.
 
В двете обучения се включиха над 30 души, както членове на местни пенсионерски клубове, така и млади хора. Лектор на курсовете беше професионалният обучител и бизнес треньор на Изи Кредит – Ивайло Георгиев.
 
Двата курса протекоха при много добри условия и в непринудена атмосфера. Курсистите в Свищов първоначално бяха леко резервирани, но благодарение на умелия подход на Ивайло Георгиев и на качественото съдържание, бързо се убедиха в ползата от обучението. Така всеки успя да зададе въпросите, които го вълнуват – за кредитите, за пенсионната система, за застраховането и други. Част от курсистите в Свищов се оказаха изключително ерудирани личности, с богат житейски опит – директори на заводи и председатели на кооперации, счетоводители и други. За най-активните имаше награди, а всеки от участниците в обученията си тръгна с подарък за спомен от Изи Кредит. „Определено имаше какво да научим. Особено за управлението на семейния бюджет и как да теглим правилно кредити”, смята 66-годишната Надежда Илиева, един от участниците в курса в Свищов.     
 
Много въпроси зададоха и курсистите в обучението в с. Татарци. Най-вече за пенсиите и кредитите. Лекторът Ивайло Георгиев проведе лични разговори по различни финансови теми с всеки един от тях. Обслужвам няколко вида кредити и за мен беше важно да науча повече за това как да си управлявам средствата, за да съм платежоспособна. Важно е да правя редовно вноските по заемите си, за да поддържам добра кредитна история”, коментира 40-годишната Дора Леонова, един от участниците в обучението в Татарци. Лекторът също изрази задоволство от проведените курсове. Обученията имат голям ефект върху хората. Кара ги да се замислят дали управляват правилно семейния си бюджет. Те са и стимул да се информират за всичко на тема финанси и да ползват квалифицирана помощ, когато имат нужда от финансов съвет”, коментира Ивайло Георгиев.  
 
Това е поредното обучение по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”, стартиран пролетта. Те се провеждат в цялата страна. До момента са организирани 15 курса в дванайсет населени места, а участниците в тях надхвърлят 200 души. Всеки желаещ може да се запише за тях чрез обаждане на национален телефон 0700 20 240 (без допълнително таксуване).

Ask a question Задай въпрос