05.02.2012

Мениджърски позиции за бъдещ филиал на Изи Кредит в Камбоджа заинтригува хиляди

news article image

Обявени от компанията за бързи кредити „Изи Асет Мениджмънт” АД свободни позиции за бъдещия филиал на компанията в Камбоджа, предизвикаха силен интерес. Позициите търговски директор и изпълнителен директор привлякоха вниманието на български мениджъри и търговци от страната и чужбина. 

До края на годината „Изи Асет Мениджмънт” АД ще стъпи на регистриращия силен ръст пазар в Югоизточна Азия, като Камбоджа е първата страна за азиатската експанзия. За тази цел компанията търси български професионалисти, които да организират и ръководят бъдещото подразделение на организацията в азиатската страна. На 11 и 16 януари дружеството публикува обяви за позициите търговски директор и изпълнителен директор. Обявите привлякоха силен интерес, като само до 21 януари те бяха видени от над 3000 души. 

„Интересът към позициите за Камбоджа е много силен. На ден получаваме по 6-7 автобиографии и мотивационни писма и непрекъснато провеждаме интервюта”, потвърди Григор Димков, ръководещ дирекция „Международно развитие” на Изи Кредит. По думите му от позициите се интересуват опитни мениджъри, консултанти и търговци, работили във финансови институции и търговски организации в Азия, хора, завършили образованието си в тази част от света, и експерти на средноуправленско ниво, търсещи професионално развитие. „Кандидатите са запознати добре със състоянието на Камбоджа. Не се налага да обяснявам, че там отдавна няма червени кхмери. С икономическа и политическа стабилност и приветливи хора, най-доброто в тази страна предстои”, убеден е Григор Димков. 

Независимо от големия брой изпратени биографии, подборът и изборът на ръководен екип за камбоджанското подразделение на Изи Кредит се очертава да е предизвикателство. Освен специфичните за двете позиции качества и умения, бъдещите ръководители на филиала ще трябва да работят в напълно чужда за България среда, в която езикът, културата и обичаите са коренно различни от българските. Общи изисквания са владеенето на чужд език - английски и желание да се изучава местния (кхмерски). От търговския директор се очаква да е иновативен, гъвкав, фокусиран и агресивен търговец, с доказани резултати и едновременно с това да е социално отговорен. Предимство е опитът в чужбина и финансовия сектор. От бъдещия изпълнителен директор на камбоджанския филиал се иска да е лидер, който да изгради и развие дъщерното поделение от нулата. Опит в международния бизнес и финансова грамотност са предимство. 

Двамата избрани ще преминат първо през обучение в централния офис на Изи Кредит в София – търговският директор за 4, а изпълнителният за 6 месеца. Договорите на двамата за Камбоджа след това ще са съответно за 1 и 2 години с възможност за подновяване. Те ще получат адекватно възнаграждение и пълния социален пакет, полагащ се за отговорни позиции. 

Разширяването на бизнеса на Изи Кредит в Камбоджа и Азия следва стратегията й да стане глобален доставчик на финансови услуги. Компанията стана международна със стартирането на своя дейност в Украйна през 2008 г. За украинския филиал на дружеството в момента работят повече от 400 души, които обслужват 8000 активни клиенти. През 2011 г. Изи Кредит стъпи и на пазара в Румъния. Няколко месеца след старта за румънското подразделение на българската компания работят 80 служители, които предоставят услуги на 2500 активни клиента. „Планираме да стъпваме на поне един чуждестранен пазар всяка година”, обяви Григор Димков. 

Мениджърите на филиалите на Изи Кредит в Румъния и Украйна са българи. Плановете на компанията предвиждат все повече нейни български служители да пътуват до офисите й в чужбина, където да предават натрупаните от дейността в България знания и умения.

 

Ask a question Задай въпрос