31.08.2022

Лято с нулев бюджет или как да се забавляваме без да се разорим

news article image

Една почивка на брега на морето може да струва и 3 хиляди лева. Една екскурзия до екзотично място може да стигне дори до 10 хиляди. Възможно ли е изобщо да се забавляваме през лятото, без да пръскаме пари?

Разбира се, стига да отворим съзнанието си и да разделим очакванията на “хората” от нашите собствени преживявания.

Нека помислим какво всъщност е хубавото лято: да се съберем с приятели, да се излежаваме и да гледаме небето/морето/върха на планината, да отидем на място, на което не сме били, да помързелуваме, да погледаме звездите. 

Нищо от това всъщност не изисква огромни средства, така че ако изплащате кредит или имате нужда от подкрепа с пари до заплата, вижте как можете въпреки това да се радвате на хубаво лято със съветите на EasyCredit.

У дома като на курорт

Да си почивате у дома си всъщност е най-добрата почивка за тялото и ума. Всичко ви е познато и удобно, разполагате с всичките си дрехи и със свободата да правите наистина каквото искате.

Смята се, че почивката за мозъка идва тогава, когато той не трябва да взима никакви решения, а се оставя на течението. Е, къде човек може да се остави на течението по-добре, отколкото у дома си?

Важносто е обаче да смените атмосферата на дома си и да я превърнете от ежедневна в разпускаща. Вместо телевизора, нека компания ви прави приятна музика, като в хубав спа-център. Когато се събудите сутрин, не скачайте веднага от леглото да се захващате с домакинските задължения, а се поизлежавайте, също както бихте направили в хотел. И изобщо - почивайте си, у дома сте си.

На море с малък бюджет

Колкото и скъпа почивка да си резервирате, в крайна сметка пак ще седите на пяска и ще плувате в морето. Така че нямате нужда от скъп хотел, нито от море в другия край на света, след като ние имаме Черно море. Споделете пътуването с автомобил с още 3 приятели или отидете до Варна или Бургас с влак. Ако пък изберете най-хубавите дни в началото на септмеври, ще се възползвате и от намалените цени по курортите.

Също така не е нужно да се храните в ресторант или да сядате на бара. В по-големите морски градове има същите хранителни магазини със същите цени, каквито има и във вътрешността на страната. Просто трябва да развиете навик да пазарувате преди плажа.

Летни концерти под звездите

Да прекараш вече с компания и хубава музика е в топ 3 на летните забавления. Да, някои концерти са с билети, но други са организирани от местната община и са напълно безплатни. Единственото усилие е да проучите кога и къде са тези концерти, защото понякога рекламата им не е достатъчно шумна.

Но пък когато се озовете пред лятната сцена и концертът започне, преживяването ще си заслужава. 

Ако пък бюджетът ви не може да понесе дори такива малки разходи и ви е трудно да посрещнете нуждите си от заплата до заплата, може да разчитате на EasyCredit за пари до заплата.

Ask a question Задай въпрос