КЗК одобри сделката по закупуването на Провидент от Изи Кредит

28 юни 2017
КЗК одобри сделката по закупуването на Провидент от Изи Кредит

КЗК одобри сделката по закупуването на Провидент от Изи Кредит

28 юни 2017

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с официално становище

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излезе с официално становище от 23 юни, че одобрява сделката по изкупуване на дружествените дялове на местното подразделение на една от най-големите британски групи за небанково потребителско кредитиране International Personal Finance (IPF) – "Провидент Файненшъл България" ООД от "Изи Асет Мениджмънт" АД, по-позната за потребителите като Easy Credit.

След решението на КЗК предстои новите обстоятелства да бъдат отразени в Търговския регистър, с което придобиването ще бъде фактически финализирано.

От компанията потвърдиха, че всички служители на „Провидент“ и техните работни места ще бъдат запазени. 

Сделката ще оптимизира търговската структура и географско покритие в страната чрез интеграция на екипите и на използваните добри практики от двете дружества, усъвършенствайки бизнес модела на малките потребителски кредити. 

„Планираме да надградим разработеното от нас ноу-хау в сектора и да разгърнем потенциала на компанията, превръщайки Easy Credit  в един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в България“, коментираха от "Изи Асет Мениджмънт".