27.06.2017

КЗК одобри сделката по закупуването на Провидент от Изи Кредит

news article image

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с официално становище

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) излезе с официално становище от 23 юни, че одобрява сделката по изкупуване на дружествените дялове на местното подразделение на една от най-големите британски групи за небанково потребителско кредитиране International Personal Finance (IPF) – "Провидент Файненшъл България" ООД от "Изи Асет Мениджмънт" АД, по-позната за потребителите като Easy Credit.

След решението на КЗК предстои новите обстоятелства да бъдат отразени в Търговския регистър, с което придобиването ще бъде фактически финализирано.

От компанията потвърдиха, че всички служители на „Провидент“ и техните работни места ще бъдат запазени. 

Сделката ще оптимизира търговската структура и географско покритие в страната чрез интеграция на екипите и на използваните добри практики от двете дружества, усъвършенствайки бизнес модела на малките потребителски кредити. 

„Планираме да надградим разработеното от нас ноу-хау в сектора и да разгърнем потенциала на компанията, превръщайки Easy Credit  в един от най-бързо развиващите се доставчици на финансово-технологични услуги в България“, коментираха от "Изи Асет Мениджмънт".

Ask a question Задай въпрос